8 Επιτυχίες Μυτιληνιών στην Α Φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Προγραμματισμού

ΛΕΣΒΟΣ:

Συνεχίζοντας τις περσινές επιτυχίες των συμμετεχόντων,  φέτος στον 36ο Πανελλήνιο διαγωνισμό Πληροφορικής προκρίθηκαν στην Β’ Φάση οι παρακάτω 8 μαθητές της Σχολής Πληροφορικής Πλάτωνος:
Θαλασσέλης Μανώλης, Κούκκος Ευάγγελος, Σαρισάββας Μιχαήλ Άγγελος, Τζίκα Οργιτο, Τσιγκρίτης Νίκος, ΚαλλονιάτηςΤαξιάρχης, Βαΐτης Νίκος  και Πασίδης Βαγγέλης.
Θαλασσέλλης Μανώλης
Κουκκος Ευαγγελος
Καλλονιάτης Ταξιάρχης
Σαρισάββας Μιχαήλ Άγγελος
Τζίκα Οργιτο
Πασιδης Βασίλης
Τι είναι ο Π.Δ.Π. και σε ποιους απευθύνεται;
Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Στρατής Πλάτων, ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Προγραμματισμού απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Ο προγραμματισμός είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος και με την μεγαλύτερη ζήτηση κλάδος της Επιστήμης της Πληροφορικής. Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι σε όλο τον κόσμο υπάρχει έλλειψη εκατοντάδων χιλιάδων προγραμματισμών και η κατάσταση χειροτερεύει. Ζούμε την ψηφιακή εποχή και η ζήτηση είναι συνεχώς μεγαλύτερη από την προσφορά. Έτσι,  στα σχολεία της Ευρώπης ο προγραμματισμός (δεν αναφερόμαστε στη ρομποτική) διδάσκεται από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού με το στόχο να δημιουργηθούν οι επιστήμονες του αύριο.
Το επίπεδο των θεμάτων της Α’ φάσης υπερβαίνει σε δυσκολία ακόμα και τα θέματα των Πανελλαδικών εισαγωγικών εξετάσεων! Η Σχολή Πληροφορικής Πλάτωνος έχει την μεγαλύτερη πανελλαδικά συχνότητα συμμετοχής στο διαγωνισμό, από το 1990 που ήταν η απαρχή του θεσμού. Σε πανελλήνια κλίματα φέτος προκρίθηκαν μόνο 171 Μαθητές (241 το 2023 , 261 το 2022). Ο κ. Πλάτων τόνισε ότι για αποφυγή της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης τα θέματα πλέον είναι πολύ δυσκολότερα και με «παγίδες» για να μπορούν οι διορθωτές να διαπιστώνουν την προέλευση της λύσης. Σε κάθε περίπτωση, η Λέσβος  εξακολουθεί να είναι η πρώτη περιοχή σε αριθμό επιτυχιών  από την επαρχία.
Ενημερωτικά, ακολουθεί η Β’ φάση, με πολύ δυσκολότερα θέματα, διαφορετικά για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου  και οι επιτυχόντες σ‘ αυτήν, θα προκριθούν στη τελευταία φάση, η οποία  διεξάγεται δια ζώσης στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο.  Από τους νικητές αυτού του διαγωνισμού θα επιλεχθούν αυτοί που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στη Διεθνή Ολυμπιάδα και στη Βαλκανιάδα πληροφορικής αφού πρώτα προετοιμαστούν κατάλληλα στο  «Camp προετοιμασίας» που διοργανώνεται δωρεάν κάθε χρόνο στο χώρο του Πολυτεχνείου.  

Latest..

ΠΡΟΣΟΧΗ (και στην Ικαρία): Νέα περιστατικά προσπάθειας κλοπής τραπεζικών στοιχείων μέσω e-mail

ΙΚΑΡΙΑ: Δύο συνεχόμενες καταγγελίες έχουν ήδη καταγραφεί σήμερα, σύμφωνα με τις οποίες χρήστες έλαβαν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στο οποίο οι απατεώνες ζητούν από τους … [Read More...]