85 δευτερόλεπτα θλίψης – Το Θεόφιλος λίγο πριν γίνει scrap

ΛΕΣΒΟΣ:

Δείτε ένα εξαιρετικό 4K drone video διάρκειας 85 δευτερολέπτων, με το Θεόφιλος πριν αναχωρήσει για scrap.Παρουσιάζει ενδιαφέρον το ότι βρισκόταν για διάστημα σε ντάνα του κόλπου της Ελευσίνας, θέαμα θλιβερό για όσους το ταξίδεψαν και για τους λάτρεις των πλοίων.
Το πλοίο της ΝΕΛ, ΘΕΟΦΙΛΟΣ, πριν απο μερικές ημέρες πήρε το  δρόμο για την Αλιάγα της Τουρκίας Η απομάκρυνσή του δεν έγινε εύκολα, καθώς ο επιβλητικός ΘΕΟΦΙΛΟΣ παρέμενε πεισματικά κολλημένος στο βυθό και αρνιόταν να αφήσει τον τόπο που μεσουράνησε και λατρεύτηκε. Τελικά, όμως, μετά από αρκετές προσπάθειες παραδόθηκε και αφέθηκε στα ρυμουλκά που τον “ξεσυρτάρωσαν” από τη θέση του και τον οδήγησαν στο τελευταίο του ταξίδι.
Το ΘΕΟΦΙΛΟΣ υπήρξε πλοίο σταθμός για την ανάπτυξη της δημοφιλούς Ναυτιλιακής Εταιρεία Λέσβου (Nel Lines) και αναμφίβολα ένα από τα καλύτερα πλοία της ελληνικής ακτοπλοΐας.  Αποκτήθηκε στις  16 Μαρτίου 1995, από την τότε ισχυρή NEL LINES . Το πλοίο μετονομάστηκε σε ΘΕΟΦΙΛΟΣ προς τιμή του σπουδαίου ζωγράφου της Λέσβου και στις 5 Ιουνίου 1995 ξεκίνησε δρομολόγια.
Στις 28 Ιουνίου 2008, ξεκίνησε η αρχή του τέλους για το πάλε ποτέ ένδοξο σκαρί της Nel Lines, καθώς προσάραξε σε ξέρα κοντά στο νησί των Οινουσσών και 10 ν.μ. από τη Χίο. Οι ζημιές που σημειώθηκαν τότε προκάλεσαν κλίση 2,5 μοιρών στο πλοίο. Ωστόσο, η εταιρεία το επισκεύασε με κόστος σημαντικό και συνέχισε τα ταξίδια του στο Βόρειο Αιγαίο μέχρι και τις 16 Μαΐου του 2009.
Το ΘΕΟΦΙΛΟΣ έχει χωρητικότητα 13.572gt (3.472 dwt), μήκος 149m, πλάτος 23,98m και βύθισμα 6,2m. Είχε ικανότητα μεταφοράς 1.800 επιβατών (860 κρεβάτια) και 480 Ι.Χ. ή 95 φορτηγά (9m) και 224 Ι.Χ. Φέρει 2 κύριες μηχανές Pielstick 16PC2-5V diesel συνολικής ισχύος 15.300 kw και μπορούσε να αναπτύξει υπηρεσιακή ταχύτητα 18 κόμβων (19,5 κόμβοι μέγιστη).
Βίντεο: Χρήστος Χατζαράς

Latest..

Δικηγορικό γραφείο Αγγελικής Τσιμούρη στο Μούδρο: Τι πρέπει να γνωρίζετε για μια διαφιλονικούμενη ιδιοκτησία.

ΛΗΜΝΟΣ: Το Κτηματολόγιο έφερε στο φως και έγινε αφορμή να τακτοποιηθούν χρόνιες εκκρεμότητες με διαφιλονικούμενη ιδιοκτησία. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι περιπτώσεις που … [Read More...]

Πριν αλέκτωρ λαλήσει

ΧΙΟΣ : Παρότι στις πρόσφατες διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ήμουν αντίθετος για συγκεκριμένους λόγους με την υποψηφιότητά του Γιώργου Παπανδρέου, εντούτοις τον στήριξα χωρίς αυτό να … [Read More...]

Ο Κώστας Μουτζούρης στο συνέδριο για τα Ροδαφνίδια, στην έκθεση της Αγ. Παρασκευής, στην Ανεμότια και στον Σκόπελο (φωτο)

ΛΕΣΒΟΣ: Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης το Σάββατο 25.06.2022 παρέστη και απεύθυνε χαιρετισμό στην έναρξη των εργασιών του Διεθνούς Συνεδρίου για την … [Read More...]