95 τουρκικές παραβιάσεις από δεκάδες οπλισμένα F-16 και 9 εμπλοκές.

ΛΗΜΝΟΣ:

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, οι αεροπορικές δυνάμεις της Τουρκίας πραγματοποίησαν σήμερα (14.12.2022), συνολικά 95 παραβιάσεις  του εθνικού εναέριου χώρου, ωστόσο αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στο σημερινό προκλητικό σκηνικό στους αιθέρες του Βορειοανατολικού και Νοτιοανατολικού Αιγαίου έλαβαν μέρος συνολικά 27 αεροσκάφη.
Ειδικότερα, 11 ζεύγη μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 πέταξαν πάνω από τον εθνικό μας εναέριο χώρο και προχώρησαν σε 19 παραβάσεις του FIR Αθηνών. Στις σημερινές παραβιάσεις συμμετείχαν και ένα ζεύγος μαχητικών F-4, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη CN-235, τα οποία πραγματοποίησαν τις 33 από τις παραβιάσεις.
Από τα μαχητικά αεροσκάφη τα 14 ήταν οπλισμένα, ενώ σημειώθηκαν 9 εμπλοκές με ελληνικά μαχητικά.
Τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από τις ελληνικές αεροπορικές δυνάμεις σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr – στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Latest..

Χρ.Στεφανάδης: Παραπλανητική διαφήμιση ”θεραπευτικών” προϊόντων με το όνομα του

ΙΚΑΡΙΑ: Θύμα επιτήδειων φέρεται να έπεσε ο Βουλευτής του Νομού Σάμου Χριστόδουλος Στεφανάδης, αφού όπως τον ενημέρωσαν κυκλοφορεί στο διαδίκτυο διαφήμιση ”θεραπευτικών” προϊόντων … [Read More...]