Aπό την πολιτιστική και κοινωνική προσφορά στην ιδιωτικοποίηση

ΧΙΟΣ : Η αναγκαιότητα άσκησης κοινωνικής πολιτικής προς όφελος όλων των πολιτών χωρίς διαχωρισμούς, διακρίσεις και αποκλεισμούς, αλλά και οι προσπάθειες ενδυνάμωσης της σε όλους τους τομείς θα έπρεπε να είναι πρωταρχικό μέλημα και επιδίωξη κάθε δημοτικής αρχής που νοιάζεται και μεριμνά για τους πολίτες.Η αντιμετώπιση δομών κοινής ωφέλειας ως επιχειρήσεις με όρους ελεύθερης αγοράς ξεφεύγει από το στόχο δημιουργίας τους. Η αιτιολόγηση ότι δεν αποφέρουν κέρδος ή είναι παθητικές και επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του δήμου και γι’ αυτό πρέπει να ενοικιαστούν, δεν ευσταθεί και είναι εντελώς έξω από τη λογική της προσφοράς στον κάθε δημότη.
Πολύ περισσότερο όταν μιλάμε για το “Σινέ Κήπος” με την ιστορία που έχει καταγράψει και την προσφορά του στον πολιτισμό του νησιού μας. Η δημιουργία του “Σινέ Κήπος” πριν πολλά χρόνια έγινε για να προσφέρει πολυποίκιλα στην πολιτιστική ζωή του τόπου μας και καμία σχέση δεν είχε με κέρδος, όπως και η ΔΗΚΕΧ ως Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση. Να μην ξεχνάμε τις πολλές και διαφορετικές δράσεις που φιλοξένησε και την παγιωμένη πλέον καλοκαιρινή συνήθεια που έδινε ανάσα σε όλες και όλους τους δημότες του νησιού μας, ακόμα και σε ασθενέστερους, οι οποίοι είχαν πρόσβαση λόγω του χαμηλού αντιτίμου.
Επιπλέον κανείς δεν πήγαινε εκεί για να δει πρεμιέρες όπως έχει λεχθεί από πολλούς που νομίζουν ότι είναι άλλη μια ανταγωνιστική επιχείρηση, όπως οποιοδήποτε θερινό σινεμά.
Το θέμα δυστυχώς είναι η νοοτροπία που αποτυπώνεται σε πολλά και καθημερινά. Η κατάσταση στο θέατρο Μίκης Θεοδωράκης που δείχνει καθαρά την εγκατάλειψη και την έλλειψη οράματος και μια αίσθηση διεκπεραίωσης, όπως-όπως και βλέπουμε.
Είναι η ίδια λογική που καλύπτει τις ανάγκες σε προσωπικό (όλων των κατηγοριών), με απευθείας αναθέσεις, με δίμηνες συμβάσεις με την αιτιολόγηση ότι αργούν οι διαδικασίες από το ΑΣΕΠ, ότι αυτοί που προσλαμβάνονται μέσω ΑΣΕΠ δεν είναι καλοί στην δουλειά.
Υπάρχουν λοιπόν αυτές οι λογικές και οι άλλες της ενίσχυσης των δομών και απόδοσής τους στον δημότη, της ισότητας και ισονομίας στην εργασία, της διαφάνειας και της λογοδοσίας.

Latest..

ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ ΜΕΡΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΧΙΟΣ : Σοκαριστικες και συνάμα επικίνδυνες καταστάσεις ζουν πλέον οι κάτοικοι της Μυτιλήνης καθώς τα όσα συμβαίνουν στον τόπο τους έχουν πάρει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Πριν … [Read More...]

Εκδρομή στην Ικαρία πραγματοποιει το 2ημερο του Αγίου Πνεύματος 7-8/06 το τουριστικό γραφείο Proorismos Travel & Tourism (πρόγραμμα)

ΙΚΑΡΙΑ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ 07/06/2020Συγκέντρωση στο Πανεπιστήμιο στο Καρλόβασι 12:45 μμ. για την μεταφορά μας στο λιμάνι Καρλοβάσου.Αναχώρηση του πλοίου από το Καρλόβασι στις … [Read More...]