Η ΑΔΕΔΥ Σάμου στηρίζει τις κινητοποιήσεις για την υγεία σε Σάμο και Ικαρία

ΙΚΑΡΙΑ: Η ΕΓ του ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ στηρίζει τις κινητοποιήσεις για την υγεία που βρίσκονται σε εξέλιξη τις ημέρες αυτές σε Σάμο και Ικαρία.
Στη Σάμο, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου στους τομείς της σίτισης, των τραυματιοφορέων, της καθαριότητας και της φύλαξης, πραγματοποιούν συγκέντρωση και στάση εργασίας για 3η συνεχόμενη ημέρα, την Τετάρτη 21/6, απαιτώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να μην εκχωρηθούν οι υπηρεσίες αυτές σε ιδιωτικά συμφέροντα.
Τα προβλήματα του νοσοκομείου Σάμου, όπως και του κλάδου της υγείας γενικότερα είναι τεράστια και ο στόχος δεν είναι άλλος απ’ την εξυπηρέτηση των τεράστιων συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων που δρουν στην υγεία. Κόντρα στις ανάγκες του λαού, κόντρα στις ανάγκες των εργαζομένων, η πολιτική της υποχρηματοδότησης και της υποβάθμισης των υπηρεσιών υγείας, έχει φέρει σε απόγνωση τη λαϊκή οικογένεια και ακόμη περισσότερο τους κατοίκους των νησιών, συνδυαστικά και με τη δυσκολία στις μετακινήσεις, τα πανάκριβα εισιτήρια και την ακρίβεια σε όλα τα είδη πλατιάς κατανάλωσης.
Στην Ικαρία, οι κινητοποιήσεις ενάντια στις ίδιες πολιτικές που τώρα θέλουν να στερήσουν απ’ τις Ράχες για αρκετές ημέρες τη μοναδική γιατρό που εξυπηρετεί την περιοχή, συνεχίζονται με κινητοποίηση την Τετάρτη 21/6, επίσης, στο Ιατρείο των Ραχών. Κάλεσμα απευθύνουν σωματεία και φορείς του νησιού για μαζική συγκέντρωση και συνέχιση του αγώνα.
Παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους, για αναβάθμιση των υπηρεσιών και εξοπλισμό όλου του συστήματος υγείας, των νοσοκομείων, των Κ.Υ. και των περιφερειακών ιατρείων με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και εξοπλισμό που να καλύπτουν τις ανάγκες του λαού.
Δε συμβιβαζόμαστε με τίποτε λιγότερο
Ο αγώνας συνεχίζεται

Latest..

Διευκρινίσεις από το τουρκικό ΥΠΕΞ για τις θεωρήσεις – εξπρές σε Ελληνικά νησιά | «Να αναβαθμιστεί ο τελωνειακός & διαβατηριακός έλεγχος για να μην αντιμετωπίζουν οι πολίτες μας δυσκολίες»

ΚΩΣ: Περαιτέρω διευκρινίσεις για την βίζα εξπρές, που συζητήθηκε και αποφασίστηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ρετζέπ … [Read More...]

Χουλιγκανισμός στην Ευρώπη: Τα αιματηρά περιστατικά που οδήγησαν σε μηδενική ανοχή και υπερσύγχρονους νόμους

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]