Αδικία για την Βολισσό

ΧΙΟΣ : Χωρίς τη Φιλαρμονική της 96 ΑΔΤΕ θα πραγματοποιηθεί φέτος, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε στο παρελθόν, η καθιερωμένη τελετή της μεταφοράς της εικόνας των Τριών Ιεραρχών από το Σχολείο της Βολισσού στην κεντρική εκκλησία του Χριστού. 
 Τα προηγούμενα χρόνια η 96 ΑΔΤΕ διέθετε τη Στρατιωτική Μουσική και για λόγους προσφοράς προς μια απομακρυσμένη περιοχή, αλλά και ως ένα μικρό αντάλλαγμα για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις στον τόπο μας από τις στρατιωτικές ασκήσεις που γίνονται εδώ, επί μονίμου βάσεως. 
 Όμως, παρά την καλή θέληση και της σημερινής ηγεσίας της 96 ΑΔΤΕ,  η αρμοδιότητα της παραχώρησης της Φιλαρμονικής έχει αφαιρεθεί πλέον από την 96 ΑΔΤΕ και έχει δοθεί κεντρικά στο ίδιο το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Οι λόγοι είναι προφανείς: Παραχωρείται χώρος σ’ ένα ρουσφετολογικό μηχανισμό, τα αντικειμενικά κριτήρια αντικαθίστανται από τις κομματικές προτεραιότητες, αναβαθμίζεται το «πολιτικό μέσο» και η υποχρέωση των εξυπηρετούμενων για εκλογική ανταπόδοση ενισχύει πολιτικά τους αρμόδιους που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με το αζημίωτο. 
Αυτοί που αποφάσισαν εκεί στο Υπουργείο θεωρούν ότι η Βολισσός υποχρεούται να υφίσταται, κατ’ αποκλειστικότητα απ’ όλη τη Χίο,  τις συνέπειες των στρατιωτικών ασκήσεων (εκεί την θυμούνται ακόμη και οι υπουργοί), αλλά δεν δικαιούται ούτε ένα μικρό αντάλλαγμα για την ανοχή της; Αντίθετα σε άλλες περιοχές οι οποίες δεν επιβαρύνονται από τις ασκήσεις το ΥΠΕΘΑ παρέχει αφειδώλευτα τη Φιλαρμονική γιατί προσδοκά περισσότερες ψήφους.  Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου «τα καλά του Γιάννη τα θέλει, αλλά το Γιάννη δεν τον θέλει». 
Και επειδή ασφαλώς η συμμετοχή της Φιλαρμονικής στη συγκεκριμένη εκδήλωση είναι μια λεπτομέρεια, ενδεικτική όμως μιας νοοτροπίας, και το πρόβλημα είναι ουσιαστικότερο θέλουμε να επισημάνουμε δύο παραμέτρους.
 Η πρώτη είναι ότι η μία μετά την άλλη οι αρμοδιότητες για αποφάσεις που αφορούν τον τόπο μας μεταφέρονται εκτός Χίου, σε υπηρεσίες που μπορεί να μην γνωρίζουν ούτε που πέφτει η Χίος. Ξέρετε π.χ. ότι για να δηλώσεις μία βλάβη στο ηλεκτρικό ρεύμα πρέπει να τηλεφωνήσεις εκτός Χίου; Δεν είναι εντελώς παράλογη αυτή η υποβάθμιση της επαρχίας; 
Η δεύτερη παράμετρος είναι ότι κάποιες επιλογές δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται παθητικά. Μήπως πρέπει να ξεσηκωθεί η τοπική κοινωνία και να απαιτήσει ουσιαστικά ανταλλάγματα από το στρατό για τα πλήγματα που δέχεται αποκλειστικά η περιοχή μας  από τις βολές και τις ασκήσεις;

Latest..

ΠΡΟΣΟΧΗ (και στην Ικαρία): Νέα περιστατικά προσπάθειας κλοπής τραπεζικών στοιχείων μέσω e-mail

ΙΚΑΡΙΑ: Δύο συνεχόμενες καταγγελίες έχουν ήδη καταγραφεί σήμερα, σύμφωνα με τις οποίες χρήστες έλαβαν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στο οποίο οι απατεώνες ζητούν από τους … [Read More...]