Αφιέρωμα στην Άλκη Ζέη στο Άνω Βαθύ στις 12/8

ΣΑΜΟΣ: Ένα μικρό αφιέρωμα στην Άλκη Ζέη, την συγγραφέα που δέθηκε με την Σάμο, θα παρουσιαστεί το Σάββατο 12 Αυγούστου στο θέατρο Άη Γιαννάκη στο Βαθύ, με ώρα έναρξης τις 21:00.
Το αφιέρωμα, που εντάσσεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ “Ηραία – Πυθαγόρεια” και επιμελήθηκε ο Θέμης Ροδαμίτης, πραγματοποιείται με αφορμή το ότι το Υπουργείο Πολιτισμού ανακήρυξε το 2023 Έτος Άλκης Ζέη ως φόρο τιμής στη μεγάλη Ελληνίδα συγγραφέα που έγινε πρέσβειρα της Ελληνικής πεζογραφίας στο εξωτερικ,ό καθώς τα έργα της μεταφράστηκαν σε περισσότερες από 20 γλώσσες.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλίες από την συγγραφέα, Αγγελική Βαρλάση, και τον γιατρό, Νίκο Κακλαμάνη, και επίσης αφήγηση από την φιλόλογο, Κάτια Καλύβα, και την ηθοποιό, Κορίνα Τριανταφύλλου.
Την προβολή φωτογραφιών επιμελείται η Μαρία Στέφωση και την προβολή αποσπάσματος ταινίας η Μαργαρίτα Μαντά.
Στην εκδήλωση θα τραγουδήσει η Ζαφειρώ Χατζηφωτίου και ακορντεόν θα παίξει ο Σταύρος Μιχαλόπουλος.
Θα ακουστούν ηχογραφήματα με τους Μάνο Ζαχαρία, Τίτο Πατρίκιο, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Στέλιο Μάινα, Πέτρο Σεβαστίκογλου και Ειρήνη Σεβαστίκογλου.
Σκηνοθετική επιμέλεια – αρχειακό υλικό: Θέμης Ροδαμίτης

Latest..

Με πρωτιά ξεκίνησε το Πρότυπο Λύκειο Μυτιλήνης στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών

ΛΕΣΒΟΣ: Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός για συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών – EOES 2024Ο «Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός για συμμετοχή … [Read More...]