Άλωση Κωνσταντινούπολης: Η μητρόπολη Σάμου τιμά την ιστορική μνήμη 570 ετών

ΣΑΜΟΣ: Εκδήλωση μνήμης με θέμα “570 χρόνια, Ιστορική Μνήμη” οργανώνει η μητρόπολη Σάμου και Ικαρίας, με αφορμή τη θλιβερή επέτειο από τη συμπλήρωση 570 χρόνων από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, στις 29 Μαΐου 1453.
Θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 29 Μαΐου και ώρα 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του δήμου Ανατολικής Σάμου και την Τετάρτη 31 Μαΐου και ώρα 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του δήμου Δυτικής Σάμου.
Θα μιλήσει ο αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Φλεβάρης, γενικός αρχιερατικός επίτροπος της τοπικής μητροπόλεως.
Μετά το πέρας της ομιλίας, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, “γιά τήν ἀνάπαυση τῶν ψυχῶν τῶν ἐθνομαρτύρων ἀδελφῶν μας, οἱ ὁποῖοι ἔπεσαν ἡρωϊκῶς ἀγωνισάμενοι κατά τήν προάσπιση τῆς Βασιλεύουσας, μέ πρῶτο, τόν τελευταῖο πρόμαχο αὐτῆς αὐτοκράτορα Κωνσταντῖνον τόν Παλαιολόγον” και θα αναγνωστεί ειδική προς τούτο συνταχθείσα ευχή.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει ομάδα ιεροψαλτών, καθώς και η παιδική και νεανική χορωδία της μητροπόλεως “ευΩΔΗα”, που θα αποδώσουν θρήνους της Αλώσεως.

Latest..

Λήμνος : Χωρίς τραυματισμούς το τροχαίο στο Μούδρο….με σοβαρές υλικές ζημιές .(φωτο)

ΛΗΜΝΟΣ: Χωρίς τραυματισμούς αλλά με σοβαρές υλικές ζημιές το τροχαίο πριν από λίγο στην επαρχιακή οδό Μύρινας Μούδρου λίγο έξω από το Μούδρο. Στο ατύχημα ενεπλάκησαν τρία οχήματα , … [Read More...]

Συμβαίνει τώρα : Τροχαίο στον Μούδρο με τρία αυτοκίνητα …. ευτυχώς χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς.

ΛΗΜΝΟΣ: Ατύχημα πριν από λίγη ώρα στην επαρχιακή οδό  προς Μούδρο στο ύψος του καταστήματος “Μακρή” .Πληροφορίες αναφέρουν για εμπλοκή τριών οχημάτων, αλλά ευτυχώς χωρίς … [Read More...]