Αμφίβολο αν θα παταχθεί η ανομία  στην επόμενη τετραετία*

ΧΙΟΣ :     Σε επιστολή του (Καθημερινή 9-9-2023) με τίτλο «Η πολυκέφαλη ανομία φυτρώνει παντού» ο κ. ΄Αρης Μισούλης, αφού εκθέτει πλήθος απροκάλυπτων πράξεων ανομίας (αυθαίρετες κατασκευές, κατάληψη παραλιών, διαφθορά δημοσίων υπηρεσιών και άλλα συναφή), επισημαίνει ότι «το μεγάλο στοίχημα της χώρας, της τετραετίας, είναι το ξερίζωμα της ανομίας».
    Θα συμφωνήσουμε απολύτως με την ως άνω επισήμανση, πλην όμως, ατυχώς,  δεν ευελπιστούμε ότι  και στη νέα κυβερνητική τετραετία θα επιχειρηθεί -λόγω σκοπιμότητας,  αδυναμίας ή άλλης αιτίας- η εθνικά σωτήρια αυτή χειρονομία, αν κρίνουμε (μεταξύ πολλών άλλων αντινομιών) και από το ακόλουθο τοπικό μεν πλην όμως αρκετά ενδεικτικό γεγονός σε συνάφεια και με τη διεξαγωγή των τελευταίων εκλογών.
    Συγκεκριμένα, επαγγελματίας με καταγωγή εξ άλλης περιοχής της χώρας και δραστηριοποιούμενος στη Χίο, στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος, όλως αναιτίως εξύβρισε κατά το χυδαιότερο τρόπο κρατικό λειτουργό (Επιθεωρητή Εργασίας) και βιαιοπράγησε εναντίον του εν ώρα ασκήσεως των καθηκόντων του, ενέργεια που καταδίκασαν δι’ ανακοινώσεών τους  τα Επαγγελματικά Σωματεία και οι Σύλλογοι της νήσου. Το εν λόγω κόμμα καθώς και ο αρχηγός του, ενώ ενημερώθηκαν  και με το σχετικό οπτικοακουστικό υλικό για τη διαπραχθείσα ανομία και παρανομία, όχι μόνον δεν στηλίτευσαν το συμβάν, αλλά απεναντίας ανακήρυξαν τον δράστη υποψήφιο  βουλευτή τους στη νήσο, της οποίας βεβαίως  ο νουνεχής λαός δεν τον εξέλεξε.                                                                                
                                                                      Κ.Ε.ΦΡΑΓΚΟΜΙΧΑΛΟΣ
* Απεστάλη ως επιστολή στην «Καθημερινή».

Latest..