Αν υπήρχε Δημοτική Αστυνομία

ΧΙΟΣ : Αγαπητέ κύριε Δημήτρη,
            Διάβασα το πρόσφατο σχόλιό σας στην ηλεκτρονική <<Αλήθεια>>, αναφορικά με την πρόταση, για την κατ΄ οίκον θεώρηση του γνησίου της υπογραφής σε εμπερίστατους και αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.
            Η αλήθεια είναι ότι, την αρμοδιότητα αυτή κατά το παρελθόν ασκούσαν όργανα της Ελληνικής Αστυνομίας. Όμως, με πρόσφατο Νόμο (4961/2022), η αρμοδιότητα αυτή πέρασε στην Δημοτική Αστυνομία και μάλιστα εμπίπτει στις αρμοδιότητες εκείνες που δεν μεταφέρονται στην Ελληνική Αστυνομία σε περίπτωση που δεν υφίσταται σε κάποιο Δήμο Δημοτική Αστυνομία.
            Να υπενθυμίσω ότι, στη Χίο είχαμε Δημοτική Αστυνομία αλλά κάποια κυβέρνηση του παρελθόντος την κατήργησε, όπως και απογύμνωσε τον Δήμο από μια σειρά διοικητικών υπαλλήλων, με αποτέλεσμα σήμερα οι Υπηρεσίες να είναι υποστελεχωμένες και να ασφυκτιούν.
            Έτσι, στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει δυνατότητα επίλυσης του όλου προβλήματος, με πολιτική και διοικητική ευελιξία, όπως πράττει ο Δήμος Βύρωνα Αττικής, του οποίου πρόσφατη ανακοίνωση σας επισυνάπτω:

             <<Γνήσιο υπογραφής στο σπίτι για τους έχοντες κινητικά προβλήματα

Μια νέα δυνατότητα που διευκολύνει την καθημερινότητα των πολιτών που έχουν κινητικά προβλήματα, δίνει πλέον ο Δήμος Βύρωνα, καθώς ύστερα από την ψήφιση σχετικού νόμου καταργήθηκε η αρμοδιότητα βεβαίωσης γνήσιου της υπογραφής από την Ελληνική Αστυνομία.
Στο εξής λοιπόν, για την εξυπηρέτηση πολιτών που αδυνατούν να μετακινηθούν στο ΚΕΠ για να λάβουν το γνήσιο της υπογραφής τους, με απόφαση του Δημάρχου Γρηγόρη Κατωπόδη, δίνεται η δυνατότητα στους εργαζόμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», να μπορούν να προβαίνουν σε βεβαίωσης του γνήσιου της υπογραφής, κατ’ οίκον.
H θεώρηση του γνησίου της υπογραφής κατ’ οίκον γίνεται από το τμήμα: «Βοήθεια στο Σπίτι» της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας, κάθε Τετάρτη κατόπιν ραντεβού.
Για σχετικά ραντεβού οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το ΚΕΠ Βύρωνα στα τηλέφωνα: 213 2010600, 604, 601.
Με την ευκαιρία να υπενθυμίσουμε, ότι στο gov.gr υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης ηλεκτρονικής εξουσιοδότησης με χρήση των κωδικών taxisnet. Η εξουσιοδότηση που θα εκδώσετε είναι νομικά ισοδύναμη με εξουσιοδότηση που φέρει το γνήσιο της υπογραφής και μπορείτε είτε να την αποστείλετε ηλεκτρονικά, είτε να την εκτυπώσετε και να την καταθέσετε σε δημόσια υπηρεσία. Για την ηλεκτρονική εξουσιοδότηση ακολουθείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://dilosi.services.gov.gr/create/q/templates>>.
Συνεπώς, πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού. Με καλή θέληση όλα λύνονται !
Με τιμή
Γιώργος Φωτ. Παπαδόπουλος
(Περιφ. Συμπαραστάτης του Πολίτη)

Latest..

Γ. ΠΙΤΤΑΣ: ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ – ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ

ΧΙΟΣ : Μετά από συνάντηση με μέλη του Δ.Σ. του τοπικού συλλόγου νεφροπαθών, ούσα και η σύζυγός μου νεφροπαθείς, εκφράζω την αγανάκτησή μου με την κατάσταση που επικρατεί … [Read More...]

Καταγγελία του επιχειρηματία κ. Γ. Καραναστάση κατά της πρώην και της νυν Δημ. Αρχής για παράβαση καθήκοντος…

ΚΩΣ: Συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ, παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι, ο επιχειρηματίας από την Καρδάμαινα κ. Γιώργος Καραναστάσης, ο οποίος με αφορμή τη μη παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου … [Read More...]

ΕΚΔΗΛΩΣΗ -1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΩ

ΚΩΣ: Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κω στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, διοργανώνει θεατρική παράσταση, βασισμένη στο παιδικό μυθιστόρημα "Ο Ιππότης και ο … [Read More...]

Εθελοντική Καθαριότητα στη νέα παραλιακή Καλύμνου από 2ο – 3ο ΔΣ και Σύλλογο Αυτοδυτών Γυναικών (video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Για να μπορούν να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, χρησιμοποιούμε αλφαριθμητικά αρχεία αναγνώρισης, τα λεγόμενα cookies. Τα cookies χωρίζονται σε μόνιμα … [Read More...]

Ν. Μυλωνάς: Με αφορμή το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι μας έναρξη τουριστικής περιόδου όπως-όπως, (όπως πάντα) !

ΚΩΣ: Το πρωί στο λιμάνι του Μανδρακίου, το αγκυροβόλιο πλοίο μας φάνηκε σαν το καθημερινό πλοίο του εμπορικού δρομολόγιου που μας εφοδιάζει με αδρανή υλικά, που πιστοποιεί την … [Read More...]