ΑΝΑΧΩΜΑ Σ’ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΣΤ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΜΕΣΩ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

ΧΙΟΣ : Ο κύβος ερρίφθη και ο Στ. Μιχαηλίδης έλαβε την οριστική απόφαση για την υποψηφιότητά του με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μετά το πραξικόπημα που σημειώθηκε σε βάρος του και πιο συγκεκριμένα σ’ αυτό που εκπροσωπεί η δική του πολιτική τοποθέτηση και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτό που εκπροσωπεί η πολιτική του Νότη Μηταράκη. Ο Στ. Μιχαηλίδης είχε σταθεί και στέκεται απέναντι στις πολιτικές των ΜΑΤ, στην κοινωνική όξυνση και συνοψίζεται σ’ αυτό  που και  το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έγραψε χθες σε ανακοίνωσή του: «Στο νησί μας, την Χίο εδώ και αρκετό καιρό κυριαρχεί μια άκρως προβληματική πολιτική κατάσταση με αρνητικό πρωταγωνιστή τον βουλευτή και υπουργό Νότη Μηταράκη, ο οποίος μετερχόμενος αναχρονιστικές και παλαιοκομματικές μεθόδους έχει μετατρέψει το νησί σε ένα ιδιότυπο φέουδο με κύρια χαρακτηριστικά την αδιαφάνεια, την αναποτελεσματικότητα, την ευνοιοκρατία και τον ρεβανσισμό απέναντι σε όποιον διαφωνεί μαζί του.»

Ο Στ. Μιχαηλίδης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ChiosPress, δεν έλαβε την απόφαση μόνος του και σε καμία περίπτωση στη λογική της απογοήτευσης, αλλά διαβουλεύτηκε με μεγάλο αριθμό στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και γαλάζιους ψηφοφόρους και διαπίστωσε ότι όλοι αυτοί βράζουν για την πολιτική που κυριαρχεί στη Νέα Δημοκρατία στη Χίο. Επίσης συνομίλησε με ψηφοφόρους της κεντροαριστεράς και διαπίστωσε ότι αγκαλιάζουν την υποψηφιότητά για να υπάρξει μια νέα πολιτική στο νησί. Αυτή τη στιγμή στη Νέα Δημοκρατία μιλούν για έργα που ξεκίνησαν πριν 30 χρόνια και δε μιλούν καθόλου για νέα αναπτυξιακά έργα. Πάνω σ’ αυτό θα στηριχτεί ολόκληρο το πολιτικό διακύβευμα της υποψηφιότητάς του.

Έτσι, ο Στ. Μιχαηλίδης έχοντας στο πλευρό του σχεδόν το σύνολο των στελεχών που ήταν δίπλα του και το 2015 και το 2019 ως υποψήφιος της Ν.Δ., αλλά και με νέα στελέχη από τον κεντροαριστερό χώρο βγαίνει μπροστά ως ανάχωμα σε αυτό που εκπροσωπεί η πολιτική Μηταράκη με στόχο να ακουστεί εντός της βουλής μια νέα πολιτική για τη Χίο, που αναλυτικά αναλύεται στην παρακάτω δήλωση του κ. Στ. Μιχαηλίδη:

Αγαπητοί συμπολίτες,
Η συμμετοχή μου στην πολιτική ανέκαθεν αποσκοπούσε στην πρόοδο και την ευημερία του τόπου μας. Στις εθνικές εκλογές του 2019 είχα δημόσια δεσμευτεί ότι θα πολιτεύομαι στην ΝΔ για τη Χίο και όχι στη Χίο για τη ΝΔ.

Σε αυτό το πλαίσιο ενεργούσα με υπευθυνότητα και παρρησία. Δεν δίστασα τον Φεβρουάριο του 2020 να σταθώ αποφασιστικά και δυναμικά απέναντι στην απόφαση της κυβέρνησης και του βουλευτή της παράταξης να επιβάλλουν αυταρχικά και αντιδημοκρατικά δια των ΜΑΤ την κατασκευή φαραωνικού μεγέθους υπερδομής φιλοξενίας χιλιάδων μεταναστών στο ακριτικό μας νησί.

Συμπαρατάχτηκα με τη βούληση του χιώτικου λαού όπως αυτή κατ’ επανάληψη εκφράστηκε από το δημοτικό συμβούλιο του τόπου μας ενώ παράλληλα με αίσθημα πολιτικής ευθύνης υπέβαλλα στον Πρωθυπουργό και στον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής λεπτομερή αναφορά για τις θέσεις μου στο μείζον αυτό θέμα.

Επιστολή, επίσης, για τους κινδύνους που εγκυμονεί για τα ακριτικά μας νησιά το «Νέο σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου» της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέστειλα σε όλους τους Ευρωβουλευτές της ΝΔ τον Μάρτιο του 2021.

Υπεύθυνη και διαχρονικά κρυστάλλινα διαφανής ήταν η θέση μου απέναντι στην εμφανή και έντονη διολίσθηση στο λαϊκισμό και σε πολιτικές ευνοιοκρατίας και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος με στόχο τον επηρεασμό του εκλογικού σώματος, πολιτικές που εκμαυλίζουν, αποπροσανατολίζουν, καθυστερούν και ακυρώνουν την ουσιαστική πρόοδο του τόπου.

Πλησιάζοντας στο τέλος της κυβερνητικής θητείας, λαμβάνοντας υπόψη την ευρεία αποδοχή των θέσεών μου στο εκλογικό σώμα της Χίου, όπως αυτή εκφράστηκε σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις, εκδήλωσα προφορικά και εγγράφως το ενδιαφέρον μου για την συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ τονίζοντας ιδιαίτερα και κατ’ επανάληψιν την παράκληση να μην καταρτιστεί, όπως διέρρεε, ψηφοδέλτιο στα «μέτρα» του κυρίου Μηταράκη.

Οι θέσεις μου, οι εκπεφρασμένες ανησυχίες μου για την πολιτική εκτροπή στο νησί μας από τις αρχές της Νέας Δημοκρατίας και οι παρακλήσεις μου αγνοήθηκαν όπως αγνοήθηκε και η κοινή γνώμη της Χίου.

Αυταρχικά και αναιτιολόγητα αποκλείστηκα τόσο εγώ επί οχτώ χρόνια πρώτος επιλαχών όσο και ο πρώην βουλευτής Χίου και Υπουργός κύριος Κωστής Μουσουρούλης ο οποίος είχε επίσης εκδηλώσει επιθυμία συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Χίο.

Η σκοπιμότητα είναι προφανής.  

Αγαπητοί συμπολίτες,

Η προσωπική, πολιτική και κοινωνική μου ευθύνη με υποχρεώνουν για άλλη μια φορά να διαχωρίσω την θέση μου από πολιτικές ηγεμονικού αυταρχισμού που αφενός υπονομεύουν την δημοκρατική έκφραση των πολιτών αφετέρου σταθερά, μεθοδικά και ανάλγητα εγκαθιδρύουν στον παραμελημένο αναπτυξιακά τόπο μας «σχολή πολιτικής διαπλοκής, αναξιοκρατίας και διαφθοράς».

Θα συνεχίσω αποφασιστικά και σε αρμονία με την συνείδησή μου να αγωνίζομαι και να συμπράττω με όλους όσους πρώτα και πάνω απ’ όλα βάζουν το συμφέρον και την αξιοπρέπεια του συνόλου και του τόπου μας.

Με σεβασμό και τιμή
Σταύρος Γ. Μιχαηλίδης
Υποναύαρχος (ε.α) Λ.Σ

         

Latest..

ΔΗΜ.Τ.Ο ΝΔ Καλύμνου: Η ΑΝΕΚ και το “Ν.ΚΑΛΥΜΝΟΣ” λάβαρο του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ στο δρόμο προς τις εκλογές.

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Από τη ΔΗΜ.Τ.Ο ΝΔ Καλύμνου εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου με τίτλο:” Η ΑΝΕΚ ΚΑΙ ΤΟ ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΛΑΒΑΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ“ Το … [Read More...]

Γ. ΠΙΤΤΑΣ: ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ – ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ

ΧΙΟΣ : Μετά από συνάντηση με μέλη του Δ.Σ. του τοπικού συλλόγου νεφροπαθών, ούσα και η σύζυγός μου νεφροπαθείς, εκφράζω την αγανάκτησή μου με την κατάσταση που επικρατεί … [Read More...]

Καταγγελία του επιχειρηματία κ. Γ. Καραναστάση κατά της πρώην και της νυν Δημ. Αρχής για παράβαση καθήκοντος…

ΚΩΣ: Συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ, παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι, ο επιχειρηματίας από την Καρδάμαινα κ. Γιώργος Καραναστάσης, ο οποίος με αφορμή τη μη παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου … [Read More...]

ΕΚΔΗΛΩΣΗ -1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΩ

ΚΩΣ: Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κω στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, διοργανώνει θεατρική παράσταση, βασισμένη στο παιδικό μυθιστόρημα "Ο Ιππότης και ο … [Read More...]

Εθελοντική Καθαριότητα στη νέα παραλιακή Καλύμνου από 2ο – 3ο ΔΣ και Σύλλογο Αυτοδυτών Γυναικών (video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Για να μπορούν να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, χρησιμοποιούμε αλφαριθμητικά αρχεία αναγνώρισης, τα λεγόμενα cookies. Τα cookies χωρίζονται σε μόνιμα … [Read More...]

Ν. Μυλωνάς: Με αφορμή το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι μας έναρξη τουριστικής περιόδου όπως-όπως, (όπως πάντα) !

ΚΩΣ: Το πρωί στο λιμάνι του Μανδρακίου, το αγκυροβόλιο πλοίο μας φάνηκε σαν το καθημερινό πλοίο του εμπορικού δρομολόγιου που μας εφοδιάζει με αδρανή υλικά, που πιστοποιεί την … [Read More...]