Ανακαίνιση και αξιοποίηση από τον Δήμο τριώροφου ακινήτου στα Θέρμα Ικαρίας

ΙΚΑΡΙΑ: Ξεκίνησαν οι εργασίες στο τριώροφο ακίνητο (δωρεάς Ράπτη) που ο Δήμος Ικαρίας αναλαμβάνει την ανακαίνιση και την αξιοποίηση του δίνοντας το σε λίγους μήνες στην διάθεση της τοπικής κοινωνίας.

Η υλοποίηση της σύμβασης του Δήμου Ικαρίας και της αναδόχου εταιρίας Maycon Ανώνυμη Εμπόρικη & Τεχνική εταιρεία για το έργο της «Ανακαίνιση και Διαμόρφωση υφιστάμενου τριώροφου κτιρίου Εντός σχεδίου Πόλεως Θέρμα (Τομέας Β) ΔΕ Αγίου Κηρύκου Δήμος Ικαρίας» συνολικού προϋπολογισμού 179.798,38 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο και χρόνο αποπεράτωσης την 30η Ιουνίου του 2023.

Η απόφαση και εισήγηση του Δημάρχου καθώς και του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής είναι τα υπό ανακαίνιση δωμάτια να διατίθενται αποκλειστικά ως δωμάτια φιλοξενίας ώστε να χρησιμοποιούνται για τη προσφορά φιλοξενίας από τον Δήμο αποκλειστικά δωρεάν (προσφορά) και όχι έναντι ανταλλάγματος.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η πρόταση του Δημάρχου Ικαρίας σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για χρήση του ακινήτου Ράπτη ως χώρο που θα στεγάζει δωρεάν νεοδιοριζόμενους ιατρούς, ένα βασικό κίνητρο για την προσέλκυση ιατρών στην ακριτική Νικαριά μας.

Πρόκειται για μια κίνηση στη σωστή κατεύθυνση αξιοποίησης της μεγάλης δημοτικής περιουσίας που για πολλά χρόνια βρίσκεται απαξιωμένη και ανενεργή.

Latest..

ΑΜΕΣΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ» ΤΟΥ ΠΑΑ 2014–2020

ΧΙΟΣ : Στο Βόρειο Αιγαίο των μυρίων προβλημάτων, του έντονου δημογραφικού προβλήματος, των λιγοστών ευκαιριών, της ανεργίας που ολοένα και ανεβαίνει, αποτελεί αδήριτη ανάγκη η … [Read More...]

Οριστικοποιήθηκαν τα αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού 2021- Μόνιμος Πληθυσμός Καλύμνου 17.752 (Άνδρες 8.748-Γυναίκες 9.004)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Οριστικοποιήθηκαν τα αποτελέσματα της απογραφής μόνιμου πληθυσμού-κατοικιών 2021 και δόθηκαν στη δημοσιότητα την περασμένη Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 από την … [Read More...]

Ο ΜΕΟΘ ΠΡΟΑΓΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ. ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΤΑΛΙΜΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΕΤΟ

ΧΙΟΣ : Η παράδοση και τα έθιμα είναι μέρος της κουλτούρας και της ιστορίας μας και πρέπει να διατηρούνται και να προωθούνται στις νεότερες γενιές. Στα Θυμιανά, η παράδοση της … [Read More...]

ΕΦΥΓΕ ΠΛΗΡΗΣ ΗΜΕΡΩΝ Ο Γ. ΧΩΡΕΜΗΣ

ΧΙΟΣ :  Με τον θάνατο του Γιάννη Χωρέμη, η Χίος χάνει έναν από τους πιο σημαντικούς επιχειρηματίες της , ο οποίος όχι μόνο άφησε το στίγμα του στον κόσμο των επιχειρήσεων αλλά … [Read More...]