“Ανατροπή”: Οι δεσμεύσεις μας για αναβάθμιση του αθλητισμού στον δήμο μας

ΣΑΜΟΣ: Οι θέσεις της δημοτικής παράταξης “Ανατροπή” για τον δήμο Ανατολικής Σάμου εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου – Υποψήφιος δήμαρχος Χρήστος Χατζηχριστοδούλου
Η “Ανατροπή” κατατάσσει τον αθλητισμό στις βασικές προτεραιότητες του προγράμματός της, έχοντας την πεποίθηση ότι όλοι οι πολίτες πρέπει να έχουν πρόσβαση σε λειτουργικές, επαρκείς και διαθέσιμες αθλητικές υποδομές. Παρακολουθώντας  τις τρέχουσες εξελίξεις, ο αθλητικός τουρισμός είναι ένας έντονα αναπτυσσόμενος κλάδος, από τον οποίο η Σάμος μπορεί και πρέπει να αποκτήσει σημαντικά οφέλη. Δυστυχώς, όμως, ακόμα και σήμερα πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις είναι δυσλειτουργικές, λόγω έλλειψης προγραμματισμού και τεχνογνωσίας. 
Θέτοντας ως προτεραιότητα τις ήδη υπάρχουσες δομές και αξιοποιώντας όλους τους εμπλεκόμενους αθλητικούς φορείς, δεσμευόμαστε για:
1. Συντήρηση και πραγματοποίηση των απαραίτητων εργασιών  στα υπάρχοντα γήπεδα ποδοσφαίρου, ώστε να εξασφαλιστεί η καταλληλότητα και η ασφάλεια που θα οδηγήσουν σε μεγάλη επισκεψιμότητα.
2. Άμεσες επισκευές στα κλειστά γυμναστήρια, προκειμένου όλα να καταστούν πλήρως λειτουργικά, όπως και οργανωμένη σωστή λειτουργία τους ως προς τον τακτικό καθαρισμό και τη φύλαξή τους.
3. Δημιουργία κατάλληλων υποδομών για αγωνίσματα στίβου, με διαμόρφωση του σταδίου του Βαθέος και αποπεράτωση εργασιών και λειτουργία του ανενεργού κολυμβητηρίου του Πυθαγορείου.
4. Μελέτη δημιουργίας νέου κολυμβητηρίου στο Κοκκάρι, αξιοποιώντας την παρεχόμενη ενέργεια (θέρμανση νερού από το εργοστάσιο της ΔΕΗ).
5. Ενίσχυση και προώθηση του μαζικού αθλητισμού με ενημερωτικές και αθλητικές δράσεις, αλλά και εκπόνηση ειδικών προγραμμάτων αθλητισμού για άτομα με θέματα υγείας, ειδικές δεξιότητες και τρίτης ηλικίας.
6. Χρηματοδότηση σωματείων και παροχή ειδικής χρηματοδότησης όταν αυτά συμμετέχουν σε υψηλές αγωνιστικές κατηγορίες, αφού η συμμετοχή τους αυτή αποτελεί διαφήμιση και προώθηση του νησιού μας.
7. Εκμετάλλευση σε βάθος της μορφολογίας του τόπου μας, η οποία επιτρέπει τη διεκδίκηση και οργάνωση αθλητικών διοργανώσεων που αφορούν την κολύμβηση, τις καταδύσεις, την ορεινή ποδηλασία, τις αναρριχήσεις, το wind surfing, την ιστιοπλοΐα  και μια πληθώρα άλλων αγωνισμάτων, κάνοντας το νησί μας κέντρο αθλητισμού και συνάντησης αθλητών και θεατών.
Ανατροπή… το πρόγραμμά μας, δημιουργία για το μέλλον!
 

Latest..

Π. Κουφέλος: . Οραματιζόμαστε ένα Δήμο ευημερούντα που όλοι θα αγαπάμε και για τον οποίον νιώθουμε υπερήφανοι

ΛΕΣΒΟΣ: Στις 29 Σεπτεμβρίου, ημέρα Παρασκευή, ο Πανάγος Κουφέλος, επικεφαλής του συνδυασμού “Νέα δράση νέος Δήμος” και υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Μυτιλήνης, … [Read More...]