Αντιδημαρχία “Ποιότητας Ζωής” όταν οι λέξεις χάνουν το νόημα τους

ΛΕΣΒΟΣ:
Μεγάλα και πολλά ήταν τα παράπονα το καλοκαίρι για την καθαριότητα γενικώς, αλλά και πιο συγκεκριμένα για την κατάσταση στις παραλίες στην Δημοτική Ενότητα Πλωμαρίου.
Όπως κατά καιρούς είδαν το φως της δημοσιότητας φωτογραφίες με κάθε λογίς σκουπίδια στις ακτές σε μικρές και μεγάλες παραλίες που αν δεν βρίσκονταν ιδιότες και επιχειρηματίες να καθαρίσουν τότε η κατάσταση θα ήταν πολύ χειρότερη.
Αφορμή του σημερινού άρθρου μας είναι η μαρτυρία ηλικιομένης κυρίας με κινειτικά προβλήματα, κατοίκου της περιοχής του Αγίου Ισιδώρου, που όταν ζήτησε από τον αρμόδιο Εντεταλμένο Σύμβουλο κ. Δημήτρη Βαρβαγιάννη, όσο ήταν στα καθήκοντα του πριν παραιτηθεί, να καθαριστεί το ανατολικό κομάτι μετά τη ταμπέλα σύμανσης όπου πληροφορεί τους λουόμενους ότι εκεί τελειώνει το βραβευμένο τμήμα της παραλίας, η απάντηση που όπως τονίζει έλαβε ήταν η εξής: “Από εκεί και πέρα είστε εστείς υπεύθηνοι για τον καθαρισμό”. Δηλαδή οι δημότες και οι θερινοί επισκέπτες που έχουν σπίτια και φυσικά όλοι πληρόνουν ανταποδοτικά δημοτικά τέλη. Σε επικοινωνία μας με τον κ. Βαρβαγιάννη μας απάντησε ότι δεν θυμάται να είπε κάτι τέτοιο και όσον αφορά τις αρμοδιότητες καθαρισμού των παραλιών, αυτές είναι ευθήνη της Αντιδημαρχίας Ποιότητας Ζωής.
Να θυμίσουμε ότι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής έχει στις αρμοδιότητες της και θέματα κυκλοφοριακά όπως π.χ. το κλεισιμο του παραλιακού δρόμου, ένα θέμα που ταλαιπώρησε για όλο το καλοκαίρι ντόπιους και επισκέπτες. Με λίγα λόγια οι λέξεις “Ποιότητα ζωής” έχασαν το νόημα τους. Θυμίζουμε ότι για το μεγαλύτερο διάστημα μέχρι την παραίτηση του λόγω της αντιπαράθεσης με τον Δήμαρχο κ. Κύτελη, Αντιδήμαρχος στη Ποιότητα Ζωής ήταν ο κ. Κώστας Κουνέλης, ο οποίος εχει και τη μεγαλύτερη ευθύνη και στη συνέχεια και συγκεκριμένα στις 11 Αυγούστου αντικαταστάσθηκε από τον Γιάννη Βατό. Ο κ. Κουνέλης δεν θα είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του κ. Κουφέλου όπου συνεχίζουν οι περισσότεροι πρώην Αντιδήμαρχοι, αλλά θα είναι ο γιός του Παναγιώτης. Καλή επιτυχία.
Η Αντιδημαρχία Ποιότητας Ζωής έχει επίσης και τις εξής αρμοδιότητες: α) Προστασία του Περιβάλλοντος β) Ποιότητα Ζωής γ) Ανακύκλωσης δ) Τοπικής Οικονομίας ( γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, εμπόριο κλπ) ε) Συντήρησης πρασίνου και στ) Δημοτικών κοιμητηρίων

Latest..