ΑΝΤΙΜΟΝΙΟ: ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΟΡΥΚΤΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΧΙΟ ΚΑΙ ΚΙΛΚΙΣ

ΧΙΟΣ :
Αντιμόνιο: Το κρίσιμο ορυκτό που υπάρχει ελάχιστο στον πλανήτη και πλέον είναι απαραίτητο στην μικροηλεκτρονκή το έχει η Ελλάδα απο την αρχαιότητα σε Χίο και Κιλκίς.

Το αντιμόνιο είναι ένα χημικό στοιχείο με χημικό σύμβολο Sb και ατομικό αριθμό 51 και πλέον είναι απαραίτητο για την δημιουργία μικορτσίπ.

Αν και πλέον όλο και περισσότερο η δυτική τεχνολογία έχει ανάγκτη το αντιμόνιο, το στοιχείο ήταν γνωστό από την αρχαιότητα με την ονομασία στίμμι ή στίβι και με αυτό είχε ασχοληθεί ιδιαίτερα ο Διοσκουρίδη τον Πεδάνιο (1ος μ.Χ.).
 
Αντιμόνιο: Το κρίσιμο ορυκτό που υπάρχει ελάχιστο στον πλανήτη
και έχει η Ελλάδα απο την αρχαιότητα σε Χίο και Κιλκίς
Παγκοσμίως το αντιμόνιο δεν έχει αποθέματα μεγαλύτερα των 2 εκατ. τόνων, ενώ η ετήσια παραγωγή του είναι μερικές εκατοντάδες χιλιάδες τόνου τον χρόνο.

Η κρισιμότητα του συγκεκριμένου μετάλλου έκανε την Ε.Ε. να στραφεί στην ανεύρεση εναλλακτικών αγορών, καθώς η εξάρτηση από την Κίνα είναι στο 100%.

Έτσι, το βλέμμα των ειδικών έπεσε στην Ελλάδα, όπου στην Κέραμο Χίου, την Ροδόπη και τον Λαχανά Κιλκίς βρίσκονται ικανές ποσότητες, πολύ καλής ποιότητας.

Πηγή: sportime.gr

Latest..

Γ. Κοτσίδας: «Η λειτουργία του νοσοκομείου είναι επισφαλής» | «Το νέο νοσοκομείο θα κατασκευαστεί με τον οργανισμό του 2012!!! Θα καταντήσουμε σαν το ΚΥ Αντιμάχειας»

ΚΩΣ: Γ. Κοτσίδας, Μαιευτήρας-Χειρουργός Γυναικολόγος, πρόεδρος Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών Νοσοκομείου Κω: «Η λειτουργία του … [Read More...]

Τι θα γίνει με την αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών της Λέσβου; – Συνάντηση για όλα τα θέματα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

ΛΕΣΒΟΣ: Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για ζητήματα αναφορικά με τον πρωτογενή τομέα.Στις συναντήσεις … [Read More...]