ΚΩΣ:
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα & Γαστρονομίας στο πλαίσιο του Διεθνούς Διαγωνισμού Τροφίμων και Ποτών «Mediterranean Taste Awards 2024 – 7th Edition» που διεξάγεται στο Λονδίνο, συγχαίρει τους παραγωγούς της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τις διακρίσεις των προϊόντων τους όπως αναφέρονται κάτωθι:
PLATINUM AWARD
- TYROKOMEIO PITTARA για τα προϊόντα: Graviera Naxou P.D.O. και Graviera Naxou P.D.O. 12 Months Matured
- TYROKOMEIO BABOUNI για το προϊόν: Aged Arseniko Cheese PDO raw goat & sheep. milk from Naxos
- TYROKOMEIO KOUFOPOULOS για το προϊόν: Graviera P.D.O Koufopoulos
GOLD AWARD
- TYROKOMEIO PITTARA για τα προϊόντα: Fresh Xinotiri Of Naxos, Graviera Pittara Mpastouni, Kefalotiri Naxou Pittara 12-Months Matured, Sweet Mizithra Cheese και Xinotiro Of Naxos
- TYROKOMEIO BABOUNI για τα προϊόντα: Arseniko PDO Naxou και Marathiotiko Naxou – Hard cheese with raw goat & sheep. milk
- TYROKOMEIO KOUFOPOULOS για τα προϊόντα: Cheese With Peppercorns, Graviera With Black Truffle, Naxion Koufopoulos και Smoked Graviera Koufopoulos
SILVER AWARD
- TYROKOMEIO KOUFOPOULOS για τα προϊόντα: Fresh Butter Koufopoulos, Galatero Koufopoulos, Goat Graviera και Graviera Koufopoulos Salt Free
Σε αυτή τη δύσκολη εποχή που διανύουμε, αποτελεί μεγάλη πηγή αισιοδοξίας το γεγονός ότι οι παραγωγοί των νησιών μας παραμένουν πιστά προσηλωμένοι στην διατήρηση της υψηλής ποιότητας των τοπικών προϊόντων τους, αξιοποιούν ευκαιρίες εξωστρέφειας, ανάδειξης και προώθησης της εξαιρετικής δουλειάς τους, στοχεύουν ψηλά και κατακτούν επάξια αξιόλογες βραβεύσεις.
Η τυποποίηση των προϊόντων μας, η μεταποίηση και η διατήρηση της υψηλής διατροφικής τους αξίας, σε συνδυασμό με την ποιότητα και την τοπική γαστρονομική παράδοση, αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές για την διασύνδεση του τουριστικού προϊόντος με τον πρωτογενή τομέα.
Η Περιφέρεια παραμένει πάντα δίπλα σας ως αρωγός και υποστηρικτής της μεγάλης σας προσπάθειας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης
Φιλήμονας Ζαννετίδης