Αντίβαρο: Προβολή- συζήτηση για Παλαιστίνη και η ταινία Omar, 22/11

ΧΙΟΣ :

Με προβολή αποσπάσματος ιστορικού ντοκιμαντέρ για την Παλαιστίνη και της ταινίας Omar, ξεκινά και πάλι τη λειτουργία του ο Κοινωνικός Χώρος Αντίβαρο, Καλοπλύτου 44, μετά τις εργασίες ανακαίνισης.
Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 22 Νοέμβρη 2023 στις 7.00 μ.μ. και όπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο τύπου “… δεν θα μπορούσαμε παρά να κάνουμε έναρξη με πρώτη εκδήλωση για την Παλαιστίνη, με αφορμή και όσα θλιβερά συμβαίνουν τώρα στην πολύπαθη Γάζα”.
Θα προβληθεί στις 7.00 μ.μ. 22 Νοέμβρη, ένα μισάωρο απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ Occupation 101 για μια εισαγωγή στο Παλαιστινιακό ζήτημα και θα ακολουθήσει συζήτηση με Παλαιστίνιους που ζουν στη Χίο και μέλη αποστολών αλληλεγγύης στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη παλιότερα.
Στη συνέχεια θα προβληθεί η συγκλονιστική ταινία Omar του Xάνι Αμπού Χασάν (σκηνοθέτη του Paradise Now), μια βουτιά στην δύσκολη καθημερινότητα των Παλαιστινίων:
το Τείχος στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, η αντίσταση στον κατακτητή, οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες, ένας έρωτας που δεν αφήνεται να ανθίσει.

Το «Αντίβαρο» ξεκίνησε τη λειτουργία του στην οδό Καλοπλύτου 44 στην πόλη της Χίου τον Απρίλιο του 2018 ως ένας αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος.

Latest..

Ελάτε το Σάββατο 18 Μαΐου στις 21:00 στην Πλατεία Σαπφούς να θαυμάσουμε το φεγγάρι μέσα από τηλεσκόπιο

ΛΕΣΒΟΣ: Δράση κατά την οποία θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το φεγγάρι μέσα από το τηλεσκόπιο διοργανώνει το Σάββατο 18 Μαΐου στις 21:00 στην Πλατεία Σαπφούς η Αστρονομική … [Read More...]

Απάντηση του Υφ. Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Παππά σε επίκαιρη ερώτηση «Με το σχεδιασμό μας διασφαλίζουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου και Καρπάθου»

ΚΩΣ: «Με το σχεδιασμό μας διασφαλίζουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου και Καρπάθου» Απάντηση του Υφ. Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής … [Read More...]

Το εστιατόριο «Broadway» στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας I Για 4η χρονιά κέρδισε βραβείο στο θεσμό «Χρυσοί Σκούφοι 2024»

ΚΩΣ: Επτά εστιατόρια της Δωδεκανήσου διακρίθηκαν στα “Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024.  Αξίζει να σημειωθεί ότι τα  32 από τα 85 εστιατόρια της χώρας βρίσκονται στο Νότιο … [Read More...]