ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΑΡΑΚΛΑΣ ΠΡΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ: «ΜΗΝ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΑΓΑΠΗΣΕΤΕ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ»

ΧΙΟΣ : Ημερίδα με θέμα την «Ανασκόπηση στη Ναυτιλία του σήμερα» διοργάνωσε στη Χίο η Chartworld Shipping Corporation & Chartworld Maritime S.A συμφερόντων της οικογένειας Λου Κολλάκη.

Την ημερίδα παρακολούθησαν σπουδαστές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού Μηχανικών Χίου, και Πλοιάρχων Οινουσσών καθώς και φοιτητές του Τμήματος Ναυτιλίας & Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Στην ομιλία του ο Αντώνης Φαράκλας, Managing Director – Chartworld Shipping Corporation χαρακτήρισε την ναυτιλία ως ένα επαγγελματικό κλάδο που επηρεάζεται από απρόβλεπτους παράγοντες και ανέφερε ως παραδείγματα τις επιθέσεις των Χούθι που άλλαξαν τη ρότα των πλοίων τα οποία αποφεύγουν την Ερυθρά Θάλασσα και κάνουν τον περίπλου της Νότιας Αφρικής στην Ερυθρά Θάλασσα αλλά και την κλιματική αλλαγή.

Επίσης, μίλησε και για τα στελέχη στα γραφεία των ναυτιλιακών εταιρειών και τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν σε συνεργασία με τους ναυτικούς.

Ο Αντώνης Φαράκλας με βάση την τεράστια εμπειρία του έδωσε συμβουλές στους νέους και στις νέες που θέλουν να ασχοληθούν με τη ναυτιλία.

«Τα λεφτά που δίνει η θάλασσα είναι πολλαπλάσια των χρημάτων που πάρετε στην ξηρά, αλλά πρέπει να την αγαπήσετε. Αν δεν την αγαπήσετε εσείς αλλά και η οικογένεια σας, μην έρθετε στη ναυτιλία. Αν πηγαίνετε στο γραφείο και βλέπετε το ρολόι να φύγετε στις 17:00 δεν θα γίνετε καλοί υπάλληλοι, Μπορεί να χρειαστεί να φύγετε Πάσχα, Χριστούγεννα κάθε στιγμή που θα σας ζητηθεί και πρέπει δίπλα σας να υπάρχουν άνθρωποι που θα σας στηρίζουν», είπε μεταξύ άλλων, καταχειροκροτούμενος από τους παριστάμενους.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών, Καθηγητής Σεραφείμ Κάπρος, που χαρακτήρισε τη Χίο ως κοιτίδα της διεθνούς εμπορικής ναυτιλίας:

«Η Κίνα αντιπροσωπεύει το 23% του παγκόσμιου πληθυσμού. Έτσι και τα ελληνόκτητα πλοία, αντιπροσωπεύουν το 23% της παγκόσμιας ναυτιλίας. Από αυτό το 23%, το 10-13% είναι Χιώτικα πλοία, άρα αυτό αποδεικνύει τον χαρακτηρισμό του νησιού ως κοιτίδα της παγκόσμιας ναυτιλίας», είπε χαρακτηριστικά.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών & Οινουσσών κ. Μάρκος, ο Βουλευτής Χίου Σταύρος Μιχαηλίδης, ο Δήμαρχος Χίου Γιάννης Μαλαφής, εκπρόσωποι από τους Δήμους Ψαρών & Οινουσσών.

Πηγή: newmoney.gr

Latest..