ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΥΛΩΝ ΣΤΑ ΤΑΜΠΑΚΙΚΑ

ΧΙΟΣ :
Με αφορμή τα ερωτήματα που έθεσε ο συμπολίτης μας κ. Χάμπας αλλά και την ανάδειξη των βόρειων  μύλων στα Ταμπάκικα στο Νο1 φωτογραφημένο και επισκέψιμο αξιοθέατο της πόλης της  Χίου, καλούμε τη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις νομικές ενέργειες προκειμένου να περιέλθουν οι μύλοι στην κυριότητα του Δήμου και να ακολουθήσει η αποκατάσταση και η σωτηρία του μοναδικού στην ευρωπαϊκή επικράτεια μνημείου – προάγγελου των θαλάσσιων αιολικών πάρκων.

Η εν λόγω πρόταση είχε ενταχθεί στις προγραμματικές μας δεσμεύσεις στο ευρύτερο πρόγραμμα για την ανάπλαση στα Ταμπάκικα και άπτεται της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου.

Ας ξεκινήσει επιτέλους η σωτηρία αυτού του μνημείου. Από τους τους 4 σωζόμενους το 2000, δυστυχώς έχουν απομείνει μόνο δύο και μεριά συντρίμμια και πέτρες.  Είναι άμεση κι επιτακτική η ανάγκη της ανάδειξης τους όσο πολύπλοκες νομικές διαδικασίες κι αν χρειαστούν.

ΓΡΑΦΕΙ: Στεφάνου Παντελής

Latest..

Διεθνές Φεστιβάλ Οικολογικού Ντοκιμαντέρ BIFED Λήμνος. Απόψε στις 21:00 στην πλατεία Λιβαδοχωρίου η βραβευμένη ταινία “Breaking Social”.

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]