Απεργία 16/3: Το Εργατικό Κέντρο Σάμου για την συγκέντρωση στην Ικαρία

ΙΚΑΡΙΑ: Ικαρία, 16-3-2023
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ από την ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ της ΙΚΑΡΙΑΣ στις 16 Μάρτη
«Η οργή μας να τσακίσει την πολιτική που μετράει τις ζωές μας ως κόστος» & «το έγκλημα στα Τέμπη να μην παραγραφτεί, να πληρώσουν όλοι οι πραγματικοί ένοχοι », ήταν τα μηνύματα που έστειλαν δεκάδες εργαζόμενοι ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι από την απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Ευδήλου. Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, δόθηκε ηχηρή συνέχεια των προηγούμενων μαζικών κινητοποιήσεων, από τον λαό της Ικαρίας, ανταποκρινόμενοι στο απεργιακό κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου, του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ και όλων των σωματείων και φορέων του νησιού. Αρκετά καταστήματα σε όλη την Ικαρία παρέμειναν κλειστά.
Και στον Άγιο Κήρυκο καταστήματα παράμειναν κλειστά συμμετέχοντας στην Απεργία
Στις ομιλίες έγινε μεταξύ άλλων αναφορά στα μέτρα προστασίας που απαιτούνται σε όλους τους χώρους δουλείας, στο δικαίωμα όλων μας για ασφαλείς και φτηνές μεταφορές, στην ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, στη διεκδίκηση των γονέων για ασφαλή σχολεία. Επίσης καταγγέλθηκε η προβοκάτσια της κυβέρνησης για να σπάσει το απεργιακό μέτωπο, που προσπάθησε να βγάλει την απεργία της ΑΔΕΔΥ ως «παράνομη».
Στη συγκέντρωση τοποθετήθηκαν: Από την Ένωση Γονέων Σχολείων Ικαρίας ο Κώστας Φάκαρος, από την ΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων ο Χρήστος Δάμαλος, από τον Σύλλογο Αυτοαπασχολουμένων Ικαρίας ο Γιάννης Κράτσας, από την Ένωση Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας η Ηρώ Μανώλη, από το Συνδικάτο Οικοδόμων Ικαρίας-Φούρνων ο Νίκος Σταυρινουδάκης, από το Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας η Ασημίνα Ζαχαροπούλου από το Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ η Βαγγελιώ Λάκκα και από το Εργατικό Κέντρο Σάμου η Κατερίνα Χατζηαργυρίου.

Στην κινητοποίηση επίσης δόθηκε αγωνιστικός χαιρετισμός, κι από εδώ την άκρη του Αιγαίου, προς στους ξεσηκωμένους υγειονομικούς και τα σωματεία τους στα Νοσοκομεία Παίδων «Αγία Σοφία» και «Αγλ. Κυριακού», τους ξεσηκωμένους γονείς, ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της μοναδικής παιδοογκολογικής μονάδας που λειτουργεί σε όλη την Ελλάδα. Στάλθηκε κι από εδώ ένα μυριόστομο ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Latest..

ΑΜΕΣΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ» ΤΟΥ ΠΑΑ 2014–2020

ΧΙΟΣ : Στο Βόρειο Αιγαίο των μυρίων προβλημάτων, του έντονου δημογραφικού προβλήματος, των λιγοστών ευκαιριών, της ανεργίας που ολοένα και ανεβαίνει, αποτελεί αδήριτη ανάγκη η … [Read More...]

Οριστικοποιήθηκαν τα αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού 2021- Μόνιμος Πληθυσμός Καλύμνου 17.752 (Άνδρες 8.748-Γυναίκες 9.004)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Οριστικοποιήθηκαν τα αποτελέσματα της απογραφής μόνιμου πληθυσμού-κατοικιών 2021 και δόθηκαν στη δημοσιότητα την περασμένη Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 από την … [Read More...]