Απέρριψε το Υπουργείο Μετανάστευσης αίτηση αποζημίωσης της ΤΕΡΝΑ Α.Ε.

ΧΙΟΣ :

Στην απόρριψη της ένστασης της αναδόχου εταιρείας ΤΕΡΝΑ Α.Ε. για αποζημίωση λόγω του ότι δεν έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για τη Νέα Δομή προσφύγων- μεταναστών στην περιοχή Θόλος, προχώρησε το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.
Το θέμα της Νέας Δομής αναμένεται το Σεπτέμβριο να εξεταστεί και πάλι δικαστικά λόγω της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων του υπουργείου, ενώ αναμένεται να αποτελέσει και θέμα αντιπαράθεσης εν όψει των εκλογών στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Στην σημερινή απορριπτική του απάντηση το υπουργείο , μέσω απόφασης του Γενικού γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής Πάτροκλου Γεωργιάδη, που αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, τονίζεται ότι
«η μη εκκίνηση των εργασιών για την κατασκευή της Δομής στη Χίο δεν οφείλεται σε νομικό κώλυμα, καθώς ΔΕΝ έχει εκδοθεί καμία δικαστική απόφαση έως σήμερα, που να απαγορεύει την υλοποίηση του έργου, αλλά σε πραγματικά γεγονότα, που σαφώς βρίσκονται εκτός της σφαίρας επιρροής του Κυρίου του Εργου, που είναι το υπουργείο μετανάστευσης και Ασύλου.
Ως πραγματικά περιστατικά το υπουργείο μετανάστευσης και Ασύλου, αναφέρει την παρεμπόδιση εκφόρτωσης μηχανημάτων από ομάδες πολιτών στους λιμένες της Χίου, την ημέρα των Θεοφανείων του 2022, αλλά και στην «περιφρούρηση» επίσης από διαμαρτυρόμενους πολίτες των διόδων πρόσβασης στην επίμαχη περιοχή.
Αυτά όμως σημειώνει το υπουργείο «δεν συνιστούν νομικά ή πραγματικά βάρη του χώρου του Εργου», ούτε πως το υπουργείο παρέλειψε να προβεί σε οιαδήποτε οφειλόμενη πράξη.
Ετσι απορρίπτεται το αίτημα της αναδόχου εταιρείας.
Να υπενθυμίσουμε, ότι για τις 20 Σεπτεμβρίου 2023 έχει προσδιορισθεί η συζήτηση της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων του υπουργείου για πρόσβαση από την υφιστάμενη οδό στο επίμαχο οικόπεδο του Θόλους.
Εν τω μεταξύ το θέμα της Νέας Δομής στη Χίο, της μόνης που δεν έχει προχωρήσει λόγω των αντιδράσεων Δήμου και κατοίκων, σε αντίθεση με αυτές της Λέσβου και της Σάμου στο Βόρειο Αιγαίο, αναμένεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς ειδικά για τις περιφερειακές εκλογές και μετά ην ανακοίνωση ως υποψηφίου της ΝΔ του Αλκιβιάδη Στεφανή που ως υφυπουργός Εθνικής Αμυνας το 2019-2020 και πριν την δημιουργία υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου είχε την ευθύνη στο θέμα των προσφύγων- μεταναστών.
ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Latest..

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας μέχρι και 6 βαθμών Κελσίου – Οι περιοχές με βροχές και καταιγίδες

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]