Απεβίωσε η Mirka – Πένθος για την Ελληνική Αστυνομία

ΙΚΑΡΙΑ: Απεβίωσε η «Mirka», ο αστυνομικός σκύλος που υπηρέτησε με επιτυχία στην Ομάδα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, του Βορειοανατολικού Αιγαίου
Η «Mirka» είχε αποσυρθεί από την ενεργό δράση προ τριετίας
Απεβίωσε χθες (27-06-2023), από παθολογικά αίτια, η «Mirκa», ο αστυνομικός σκύλος, που είχε υπηρετήσει με επιτυχία στην Ομάδα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Ο.Ε.Ε.Μ.) του Βορειοανατολικού Αιγαίου.
Η «Mirκa» ράτσας «Μαλινουά», υπηρέτησε επί δεκαετίας στην Ο.Ε.Ε.Μ. (Ομάδα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών) Βορειοανατολικού Αιγαίου με έδρα τη Μυτιλήνη, ενώ με το αστυνομικό της έργο συνέβαλε τα μέγιστά, στην πρόληψη και την καταστολή του εγκλήματος. Αποσύρθηκε, προ τριετίας από την ενεργό δράση, λόγω προχωρημένης ηλικίας.
Τα Τμήματα και οι Ομάδες Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών έχουν ως αποστολή την επισήμανση, την περισυλλογή και την εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών και αυτοσχέδιων βομβών. Οι Υπηρεσίες στελεχώνονται από εθελοντές αστυνομικούς που επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια και εκπαιδεύονται διαρκώς και συστηματικά. Διαθέτουν κατάλληλα εκπαιδευμένα σκυλιά καθώς και σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό όπως τηλεχειριζόμενα οχηματίδια, αντιβομβικές στολές, ανιχνευτές μετάλλων διαφόρων τύπων, ανιχνευτές εκρηκτικών, ακτινογραφικά κ.α.

Κάθε αστυνομικός σκύλος έχει το συνοδό του, ο οποίος είναι αστυνομικός με ειδική εκπαίδευση. Ο σκύλος γνωστός και με τον κωδικό «K-9», αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της οικογένειας του συνοδού και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σχετικά Άρθρα

Latest..

Έμιλι Ραταϊκόφσκι και Τίνα Κουνάκεϊ: Δείχνουν τα καλλίγραμμα σώματά τους στην παραλία – Δείτε φωτογραφίες

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]

Διευκρινίσεις από το τουρκικό ΥΠΕΞ για τις θεωρήσεις – εξπρές σε Ελληνικά νησιά | «Να αναβαθμιστεί ο τελωνειακός & διαβατηριακός έλεγχος για να μην αντιμετωπίζουν οι πολίτες μας δυσκολίες»

ΚΩΣ: Περαιτέρω διευκρινίσεις για την βίζα εξπρές, που συζητήθηκε και αποφασίστηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ρετζέπ … [Read More...]