Από το Βιωματικό εργαστήρι ζωγραφικής που διοργανώνει ο Δήμος Καλυμνίων με τον εικαστικό Μιθριδάτη Χατζηχατζόγλου (video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:

<!–
Error: wp_booster error:
td_api_base::get_key : a component with the ID: single_template_9 Key: show_featured_image_on_all_pages is not set.
/home/kalymnos/public_html/wp-content/plugins/td-composer/legacy/common/wp_booster/td_api.php (rara-error)
–>
Ξεκίνησε τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 και θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου 2024 το βιωματικό εργαστήρι ζωγραφικής που διοργανώνει ο Δήμος Καλυμνίων με τίτλο : ” H πρώτη επαφή με την τέχνη της ζωγραφικής” με τον πτυχιούχο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών-εικαστικό Μιθριδάτη Χατζηχατζόγλου ,προσφέροντας στους  μαθητές των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού, και του Γυμνασίου την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την τέχνη της ζωγραφικής.
Στο Βιωματικό εργαστήρι Ζωγραφικής η γνώση προσεγγίζεται μέσα από τη βιωματική μάθηση και διάστασή της. Δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να αποκτήσουν γνώση και τεχνική κατάρτιση με ένα βιωματικό τρόπο μέσα από την προσωπική τους εμπειρία-και ανακάλυψη, που τους οδηγεί τελικά στην ανάπτυξη πολύτιμων δεξιοτήτων καθώς και στην αναγνώριση των συναισθημάτων και ταλέντων τους.
Και μέσα από τη δημιουργική αυτή αλληλεπίδραση τους μεταδίδει την αγάπη του για την συναρπαστική τέχνη της ζωγραφικής, ξεκλειδώνοντας τα μυστικά της
Τα παιδιά μέσα από μια δημιουργική και ανατροφοδοτούμενη αλληλεπίδραση με το δάσκαλό τους, εκτίθενται στα ερεθίσματα και μαθαίνουν τις βασικές αρχές της ζωγραφικής τέχνης, την προοπτική, τις αναλογίες , τις σχεδιαστικές τεχνικές. Εκφράζουν το πηγαίο ταλέντο και την φαντασία τους μαθαίνοντας τεχνικές και τρόπους απεικόνισης τους.
Με το φακό του kalymnos-news.gr επισκεφτήκαμε σήμερα Τρίτη 18 Ιουνίου 2024, το χώρο όπου πραγματοποιείται το εργαστήρι ζωφαρφικής και συνομιλήσαμε με τον Μιθριδάτη Χατζηχατζόγλου ,με την αντιδήμαρχο Πολιτσιμού Βαλαντούλα Καναβούρη και με το Δήμαρχο Ιωάννη Μαστροκούκο .
Πριν παραθέσουμε φωτογραφίες και το video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαΐλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς. Λίγα Λόγια για τον Μιθριδάτη Χατζηχατζόγλου που διευθύνει και το βιωματικό εργαστήρι.
O Μιθριδάτης Χατζηχατζόγλου έχει διατελέσει σκιτσογράφος επί σειρά ετών σε εφημερίδες και περιοδικά. Έχει συμμετάσχει  σε  ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής και πρόσφατα εξέθεσε με μεγάλη επιτυχία τα έργα του, εμπνευσμένα από την ποπ κουλτούρα, στον χώρο τέχνης Alma Mater στην Αθήνα. Ζωγραφικά σχέδια του Μιθριδάτη, έχουν φιλοτεχνήσει, αφίσες συναυλιών ξένων καλλιτεχνών (Geogre Benson, Jetrho Tull, κ.α.), όπως και εξώφυλλα δίσκων Ελλήνων καλλιτεχνών.
Το 2017 ο Χατζηζατζόγλου Μιθριδάτης ιδρύει την Amok Time Arts. Η Amok Time Arts είναι μία κολεκτίβα καλλιτεχνών, που σκοπό έχει την δικτύωση και ανάδειξη ταλαντούχων ανθρώπων με αφοσίωση στην τέχνη. Μουσική, εικαστικά, φωτογραφία, συγγραφή, γραφικές τέχνες, υποκριτική, μόδα συγκεντρώνονται με σκοπό να δημιουργήσουν μικρά θαύματα.
Δείτε το video
18-6-2024 Μαθήματα ζωγραφικής για μικρά παιδιά απο τον Δήμο Καλύμνου και τον «Μιθριδάτη»
Watch this video on YouTube

Latest..

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΧΩΡΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ ΚΑΙ ΑΜΑΝΗΣ Κ. ΡΥΜΙΚΗΣ

ΧΙΟΣ : Συνάντηση με όλους τους Προέδρους των Βορειοχώρων πραγματοποίησε ο Αντιδήμαρχος Καρδαμύλων και Αμανής κ Κ. Ρυμικής. Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν τα προβλήματα των … [Read More...]

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΑΔΕΙΟΥΧΩΝ ΠΩΛΗΤΩΝ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ «ΑΝΟΙΚΤΗ ΑΓΟΡΑ»

ΧΙΟΣ : Σχετικά με την καταγραφή των αδειούχων πωλητών υπαίθριου εμπορίου στο ΟΠΣ «ΑΝΟΙΚΤΗ ΑΓΟΡΑ», η προθεσμία καταγραφής κατόχων άδειας παραγωγού και επαγγελματία πωλητών λαϊκών … [Read More...]

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΙΠΙΝΗ

ΧΙΟΣ : Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΧΙΟΥ-ΣΑΜΟΥ, εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στον αθλητή του συλλόγου «ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΧΙΟΥ»,ΠΙΠΙΝΗ ΣΑΡΑΝΤΗ, για την συμμετοχή του στα … [Read More...]