Αποχαιρετισμός στα ”φτερά” της αεροπυρόσβεσης

ΙΚΑΡΙΑ: Η Aεροπυρόσβεση είναι από την φύση της μια αποστολή ιδιαίτερη.
Υψηλές θερμοκρασίες, περιορισμένα χρονικά περιθώρια, εντολές άνωθεν που πρέπει να εκτελεστούν με συγκεκριμένο τρόπο και χρόνο.
Κάθε καλοκαίρι τα πληρώματα των αεροσκαφών αεροπυρόσβεσης, όλων των τύπων, ξεχνούν διακοπές και μπαίνουν σε μια διαδικασία καθημερινής προσφοράς, όσοι βρίσκονται εκτός του χώρου δεν μπορούν να αντιληφθούν την φύση του αεροσκάφους, το πως επιχειρεί, τι περιορισμούς έχει, πετάει νύχτα; πετάει σε ακραίες θερμοκρασίες; πετάει όλη μέρα και παντού;
Τα στατιστικά είναι αδυσώπητα, οι ώρες πτήσεις κάθε χρόνο αποδεικνύουν τις πολύ υψηλές διαθεσιμότητες των μέσων, που για τα ”παλιά” CL-215 αποδεικνύουν ότι είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο κατάσβεσης πυρκαγιών, και αυτοί που τα πετάνε, άριστοι επαγγελματίες, αεροπόροι υψηλού επιπέδου.
Ο Χρήστος Μουλάς και ο Περικλής Στεφανίδης ήταν τέτοιοι αεροπόροι, με αίσθημα ευθύνης, επαγγελματισμό, και ήθος.

Θα θέλαμε ως μέσο ενημέρωσης αλλά και ο κάθε ένας μας ξεχωριστά εντός της Ικαριακής Ραδιοφωνίας, να στείλουμε την βαθύτατη  συμπαράσταση στην οδύνη των οικογενειών.
Καλό ταξίδι αεροπόροι.
Δημήτρης Φιλιπποπολίτης

Έχουν γραφτεί άπειρα κείμενα και σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά τα πυροσβεστικά αεροπλάνα από άτομα εντελώς άσχετα με τον χώρο, είναι πρέπον τις ώρες αυτές μετά τον χαμό του Χρήστου και του Περικλή να σεβαστούμε τις στιγμές.

Σχετικά Άρθρα

Latest..

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας μέχρι και 6 βαθμών Κελσίου – Οι περιοχές με βροχές και καταιγίδες

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]