ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤ΄ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΠΕ ΧΙΟΥ

ΧΙΟΣ :
Αγαπημένοι μας αποφοιτήσαντες μαθητές,
Έφτασε λοιπόν η αποφοίτησή σας. Κάτι που περιμένατε καιρό, μια μέρα που την είχατε ονειρευτεί πολλές φορές.
Είναι μια στιγμή – σταθμός. Το κλείσιμο ενός κύκλου. Για εμάς τους μεγαλύτερους, σημαίνει σκέψη, απολογισμό στιγμών, επιτυχιών, λαθών, επανατοποθέτηση. Για εσάς, στα 12 σας χρόνια, είναι απλά η αρχή του επόμενου κύκλου. Τα όνειρα, τα σχέδια, οι στόχοι, οι επιθυμίες, έχουν μεγαλύτερο βάρος από τον απολογισμό όσων έγιναν. Η ζωή είναι μπροστά σας. Δελεαστική από κάθε άποψη, γεμάτη προκλήσεις, όνειρα, απεικόνιση του μελλοντικού εαυτού σας. Ξεκινήστε λοιπόν με την τόλμη, τη δύναμη, το χαμόγελο και την αυτοπεποίθηση που ταιριάζει στα νιάτα σας αλλά και σε όλα όσα έχετε ήδη καταφέρει.
Είστε έτοιμοι να προχωρήσετε. Να κατακτήσετε όσα ονειρεύεστε. Είστε οπλισμένοι με γνώσεις, αξίες και αρχές. Το σχολείο και η οικογένειά σας φρόντισαν επαρκώς γι αυτό. Είστε όμως ανοιχτόμυαλοι και ανεκτικότεροι από εμάς. Είστε ήδη από την αρχή της ζωής σας πολίτες του κόσμου. Ενδιαφέρεστε για όσα γίνονται, όχι μόνο στη χώρα μας. Έχετε κριτική σκέψη και συνείδηση. Έχετε πρόσβαση στην πληροφορία και τη γνώση. Έχετε σεβασμό για τον άνθρωπο, τη διαφορετικότητα. Έχετε εντοπίσει τα λάθη μας.
 
Είστε μια δυνατή,  πολύ όμορφη γενιά. Εμείς, οι δάσκαλοι και οι γονείς σας, καμαρώνουμε. Αν κάτι ζητάμε από εσάς, είναι να μας ξεπεράσετε. Αυτό θα είναι η δική μας δικαίωση. Να μας ξεπεράσετε και να κάνετε αυτόν τον κόσμο πιο όμορφο από όσο τον βρήκατε από εμάς. Τον έχετε ονειρευτεί αλλιώς, άρα μπορείτε και να τον κάνετε. Ο κόσμος στο εξής θα διαμορφωθεί, θα αλλάξει από εσάς. Από όσα κάνετε, αλλά και όσα δεν κάνετε. Από τα όνειρα, αλλά και από τους φόβους σας. Από την τόλμη ή την ατολμία σας. Από τα Ναι αλλά και από τα Όχι που θα πείτε. Από τις σκέψεις και τις πράξεις σας. Από την ηθική και την προσωπικότητά σας. Τα όρια, τις αντοχές, την επιμονή και τη θέλησή σας.
Ο ίδιος μπορεί να μην είχα την τύχη, τη χαρά, την τιμή να είμαι δάσκαλός σας, όμως πιστέψτε με, νιώθω δάσκαλός σας. Πώς; Η συγκλονιστική παρουσίαση καθενός σας, τόσο από τους Διευθυντές όσο και από τους υπέροχους –  ένας προς ένας-δασκάλους σας, με κάνει να νιώθω μέρος της ομάδας σας.
Εδώ, επιτρέψτε μου να απευθύνω τα ταπεινά πλην απολύτως ειλικρινή συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες μου στους δασκάλους σας, για την τεράστια επιμονή και υπομονή στην επίτευξη των στόχων τους, τα απίστευτα αποθέματα ενσυναίσθησης, τον υποδειγματικό επαγγελματισμό και κυρίως, την αγάπη τους προς εσάς! Άλλωστε, φαίνονται οι καρποί της προσπάθειάς τους. Η ΔΙΠΕ Χίου νιώθει περήφανη που κοσμούν το δυναμικό της.

Αγαπητοί γονείς, μπορώ να φανταστώ τα συναισθήματά σας… Πόσο περίεργη στιγμή, τα μωρά σας είναι ξαφνικά έφηβοι, έφηβες, αν και ο ρόλος σας δεν τελειώνει ποτέ. Δίπλα τους θα είστε σε κάθε τους βήμα και θα καμαρώνετε που θα γίνονται πιο δυνατά, πιο ώριμα, πιο σοφά από εσάς. Μα δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από έναν γονιό να καμαρώνει για το παιδί του. Όπως και για έναν δάσκαλο να καμαρώνει για τους μαθητές του που τους στήριξε, τους  άνοιξε δρόμους, ήταν δίπλα τους κάθε μέρα ως  δεύτερη οικογένειά τους, όλα αυτά τα χρόνια….Αγαπημένοι μας αποφοιτήσαντες  μαθητές της ΔΙΠΕ Χίου,
Ο ερχόμενος Σεπτέμβρης θα σας βρει αλλού, αλλιώς,  άλλους.
Μέσα από την καρδιά μας ευχόμαστε να είναι η αρχή για υπέροχα επόμενα.
Η αποφοίτησή σας να είναι η αρχή στο δικό σας θαύμα.
Να βάζετε συνεχώς νέους στόχους. και αφού τους πετύχετε, νέους και ξανά νέους και ξανά νέους στόχους…
Όλοι εμείς, οι δάσκαλοί σας, ευχόμαστε και θέλουμε να φτάσετε εκεί που δεν φαντάζεστε, χωρίς ποτέ όμως να ξεχνάτε τις ρίζες σα;!!!
Σας αγαπάμε!!!

Γιάννης Ρες
Προϊστάμενος ΔΙΠΕ Χίου

Latest..

2ο GEO NISYROS SUMMER FESTIVAL

ΚΩΣ: 2ο GEO NISYROS SUMMER FESTIVAL Η Νίσυρος, από τα μεγάλα ηφαιστειακά κέντρα της Ελλάδας, περιλαμβάνεται στα ενεργά ηφαίστεια της χώρας … [Read More...]