Η αποχή από τις κάλπες, είναι ο μεγάλος νικητής των Ευρωεκλογών του 2024 | Ισχυρός μήνυμα προς ΟΛΟ το πολιτικό σύστημα…

ΚΩΣ:

Εξαιρετικά μειωμένη η κίνηση στις κάλπες και στην Κω

Υποτονική κρίνεται  η προσέλευση των πολιτών στις κάλπες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των δικαστικών, εκλογικών αντιπροσώπων και των εφορευτικών επιτροπών που βρίσκονται αυτήν την ώρα σε Εκλογικά Τμήματα του νησιού μας .
Όλα δείχνουν πως η αποχή, θα αναδειχθεί σήμερα ο μεγάλος νικητής των Ευρωεκλογών του 2024 .
Ωστόσο όσοι πήγαν να ψηφίσουν,  θεώρησαν πως είναι χρέος  όλων των πολιτών να ασκούμε το δημοκρατικό δικαίωμα της ψήφου και να εκφράσουμε μέσα από αυτή τα θέλω μας.

Πολλές ελλείψεις στις εφορευτικές επιτροπές σε αρκετά εκλογικά κέντρα της Κω

Κοινωνικά

Ομαλά κυλά η διαδικασία σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Κω  από τις 7 το πρωί που άνοιξαν οι κάλπες για την εκλογική αναμέτρηση ανάδειξης εκπροσώπων στην Ευρωβουλή.  Από το ρεπορτάζ προκύπτει πως ακόμη μία εκλογική αναμέτρηση, ήταν ελλιπείς τα μέλη  εφορευτικών επιτροπών σε αρκετά  εκλογικά τμήματα της Κω, αφού από ότι φάνηκε τα 40 ευρώ ως αποζημίωση δεν έπεισαν τα μέλη να προσέλθουν στα εκλογικά τμήματα.
Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και οι γραμματείς επωμίστηκαν το βάρος της όλης διαδικασίας , με αποτέλεσμα οι ψηφοφόροι  σε αρκετές περιπτώσεις να παίρνουν μόνοι τους τα ψηφοδέλτια.
Παρά το γεγονός ότι ένας αξιοσημείωτος αριθμός πολιτών έχει αλλάξει εκλογικό τμήμα που ψηφίζει με τη μείωση των εκλογικών τμημάτων , πολλοί εκλογείς βρέθηκαν ανενημέρωτοι  , με όλους να  διευκολύνονται στην εξυπηρέτησή τους, τόσο από τους δικαστικούς και εκλογικούς αντιπροσώπους

Πηγή: https://www.kostv.gr/nea/topika/30089-meiomeni-i-kinisi-stis-kalpes-kai-stin-ko

Latest..