Η αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Παναγίας Κεχαριτωμένης Χώρας Καλύμνου.(video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:

<!–
Error: wp_booster error:
td_api_base::get_key : a component with the ID: single_template_9 Key: show_featured_image_on_all_pages is not set.
/home/kalymnos/public_html/wp-content/plugins/td-composer/legacy/common/wp_booster/td_api.php (rara-error)
–>
Η Μεγάλη Παρασκευή, είναι ημέρα απόλυτης αργίας και νηστείας. Σχεδόν ολόκληρη η μέρα, αφιερώνεται στην Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου και στην Ακολουθία του Επιταφίου.
Από τα ξημερώματα, άνδρες και γυναίκες, με τα θυμιατά και με λουλούδια μυρωδάτα ανεβαίνουν σιωπηλά το δρόμο των κοιμητηρίων. Εκεί οι Ιερείς με μαύρο πετραχήλι από τάφο σε τάφο ψάλλουν τρισάγια και μακαρίζουν τους κεκοιμημένους αδελφούς μας και οι συγγενείς συνέχεια μοιρολογούν και κλαίνε λέγοντες «Θεός συχωρέσει σας».
Την Μεγάλη Παρασκευή το πρωί οι καμπάνες των Ναών κτυπούν πένθιμα, με τον ξεχωριστό ήχο της καμπάνας αναγγέλλουν τον θάνατο του Θείου Λυτρωτού και καλούν τους πιστούς για την Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και του Μεγάλου Εσπερινού της Αποκαθήλωσης.
Συγκινητική είναι η προσέλευση των πιστών στις Ενορίες τους για να παρακολουθήσουν το Μέγα Δράμα και να προσκυνήσουν τον Θεάνθρωπο Ιησού εντός του Τάφου, ψάλλοντες τον συγκλονιστικό ύμνο «Δος μοι τούτον τον Ξένον, ον η Μήτηρ ορώσα νεκρωθέντα εβόα… Ω Υιέ και Θεέ μου, ει και τα σπλάχαν τιτρώσκομαι και καρδίαν σπαράττομαι, νεκρόν Σε καθορώσα, αλλά τη ση αναστάσει θαρρούσα μεγαλύνω».
Σήμερα μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής, Μαΐου 2024 έγινε η Αποκαθήλωση και εκτίθεται σε προσκύνημα η χρυσοΰφαντη παράσταση του νεκρού Ιησού σε όλες τις εκκλησίες της Καλύμνου .
Με το φακό του kalymnos-news.gr καταγράψαμε εικόνες και στιγμιότυπα από την κατανυκτική και γεμάτη συγκίνηση τελετή της αποκαθήλωσης στον Καθεδρικό ιερό Ναό της Παναγίας Κεχαριτωμένης στη Χώρα Καλύμνου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη κκ Παϊσίου, συμπαραστατούμενου από τον Αρχιερατικό Επίτροπο πρωτ. Αμφιλόχιο Σακαλλέρο παρουσία πλήθους πιστών,του Επάρχου Μανώλη Μουσελλή,του Δημάρχου Ιωάννη Μαστροκούκου, του τέως Δημάρχου Ιωάννη Γαλουζή, του δημοτικού συμβούλου Γ.Μαύρου, της Αντιδημάρχου Πόπης Κουτούζη, του πρώην βουλευτή και μέλους του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κασσάρα, της πρώην Διοικήτριας του Νοσοκομείου Καλύμνου και πολιτεύτριας της ΝΔ Κατερίνας Εμμανουήλ.
Δείτε ένα μικρό video και φωτογραφίες του Μάμα Χαραμαντά
Η αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Παναγίας Κεχαριτωμένης Χώρας Καλύμνου.
Watch this video on YouTube

Latest..

Οι φίλοι του Ολυμπιακού “Θύρα 7” της Καλύμνου, στον μεγάλο τελικό του Conference League στην OPAP Arena -Οι πανηγυρισμοί (video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Για να μπορούν να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, χρησιμοποιούμε αλφαριθμητικά αρχεία αναγνώρισης, τα λεγόμενα cookies. Τα cookies χωρίζονται σε μόνιμα … [Read More...]

Παρέμβαση ΚΕΔΕ για Δήμους χωρίς κοινωφελείς επιχειρήσεις να στελεχωθούν μέσω προγράμματος προεργασίας ΔΥΠΑ

ΙΚΑΡΙΑ: Σύμφωνα με πληροφορίες του in η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, θα αιτηθεί να συμπεριληφθούν και οι Δήμοι που δεν διαθέτουν κοινωφελείς επιχειρήσεις στο πλήρως επιδοτούμενο … [Read More...]