ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ CHIOSPRESS ΓΙΑ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΧΙΟΣ :
Η ChiosPress διεξήγαγε μια μέτρηση μεταξύ των αναγνωστών της για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Η μέτρηση διήρκησε 24 ώρες και σε ό,τι αφορά στο ερώτημα για την πρόθεση ψήφου για τον Δήμου Χίου ψήφισαν 1.026 άτομα. Ο Σταμάτης Κάρμαντζης παρουσιάζει μεγάλη συσπείρωση και άνοδο των ποσοστών του σε σχέση με την  προηγούμενη δημοσκόπηση των αναγνωστών της ChiosPress πριν από έναν μήνα, όταν τότε ήταν λίγο πίσω από Γιάννη Μαλαφή και λίγο περισσότερο από τον Κ. Τριαντάφυλλο. Το ποσοστό που κατέγραψε ο Σταμάτης Κάρμαντζης είναι 31,48%, το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει πάρει ποτέ σε δημοσκόπηση των αναγνωστών της ChiosPress.

O Κώστας Τριαντάφυλλος κατέγραψε σε ακόμη μια μέτρηση των αναγνωστών της ChiosPress σταθερά ψηλά ποσοστά, καθώς έλαβε ποσοστό 28,36%. Ο Κώστας Τριαντάφυλλος αξίζει να αναφερθεί ότι στις δύο προηγούμενες μετρήσεις της ChiosPress είχε λάβει παρόμοια ποσοστά, αλλά τότε ήταν εκείνος πρώτος. Με βάση αυτήν την μέτρηση των αναγνωστών της ChiosPress Κάρμαντζης και Τριαντάφυλλος μπαίνουν στον 2ο γύρο, ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι την πρώτη κάλπη έχει πολύ δρόμο ακόμη και πολλά μπορούν να αλλάξουν. Στο ερώτημα για τη δεύτερη Κυριακή ο Κ. Τριαντάφυλλος προηγείται του Σταμάτη Κάρμαντζη, καθώς λαμβάνουν αντίστοιχα 46,9% και 38,68%. Οι αναγνώστες της ChiosPress που δεν έχουν αποφασίσει είναι 7,95%, πρακτικά είναι τόσοι όση και η διαφορά των δύο. Τέλος «λευκό» δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν το 6,47% των αναγνωστών που απάντησαν στο συγκεκριμένο ερώτημα.

Επίσης πρέπει να προστεθεί ότι ο Σταμάτης Κάρμαντζης έχει την παράσταση νίκης, καθώς έρχεται πρώτος στο σχετικό ερώτημα, με δεύτερο τον Κ. Τριαντάφυλλο. Ενώ Κάρμαντζης και Τριαντάφυλλος κατέχουν τις δύο πρώτες θέσεις και στο ερώτημα της καταλληλότητας.

Ο Γιάννης Μαλαφής κατέγραψε ποσοστό 20,96%, ωστόσο εμφανίζει κάποια θετικά ποιοτικά στοιχεία στη μέτρηση αυτή, όπως και στην προηγούμενη, ενώ το ποσοστό του είναι παρόμοιο με το ποσοστό που είχε λάβει στην προηγούμενη μέτρηση των αναγνωστών της ChiosPress.

Εδώ πρέπει να τονιστεί ότι οι δημοτικές εκλογές είναι εκλογές των προσώπων και ο Γιάννης Μαλαφής, όπως και ο Γιάννης Καραβασίλης, δεν ανακοίνωναν υποψηφίους και συνεπώς μένει να φανεί η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων τους πώς μπορεί να επηρεάσει το επόμενο διάστημα τα ποσοστά τους. Φυσικά αυτό ισχύει για όλους τους υποψηφίους και ειδικά για τον Σταμάτη Κάρμαντζη που κατέθεσε το μεγαλύτερο ποσοτικά ψηφοδέλτιο.

Ο Γιάννης Καραβασίλης έπεται του Γ. Μαλαφή και σ’ αυτήν την μέτρηση δε φαίνεται πιθανό να μπορέσει να προλάβει το τρένο του 2ου γύρου. Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι το ποσοστό των αναποφάσιστων σ’ αυτήν την μέτρηση είναι ψηλό.

Σε ό,τι αφορά την Περιφέρεια και στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου επέλεξαν να ψηφίσουν 778 αναγνώστες της ChiosPress και το εντυπωσιακό εδώ είναι ότι το 18,51% δήλωσε ότι δεν έχει αποφασίσει και ίσως η αριθμητική διαφορά με το αντίστοιχο ερώτημα του δήμου να οφείλεται ότι δεν έχουν αποφασίσει ακόμη ή έστω δεν έχουν ασχοληθεί με τις περιφερειακές εκλογές.

Ο Αλκιβιάδης Στεφανής λαμβάνει ποσοστό 33,93% και ο Κ. Μουτζούρης 29,82%. Η Β. Χοχλάκα έλαβε 11,31% και 5,66% η Α. Κυρίτση.

Τέλος πρέπει να σημειωθεί ότι οι μετρήσεις που κάνει η ChiosPress στερούνται αυστηρών επιστημονικών κριτηρίων, ωστόσο επειδή ψηφίζει μεγάλος αριθμός ατόμων έχει αποδειχτεί στο παρελθόν ότι είναι σωστές. Υπενθυμίζεται για ακόμη μια φορά ότι η μέτρηση της ChiosPress είχε προβλέψει τη νίκη του Μαν. Βουρνού το 2014, όπως και ότι δε θα μπει στον 2ο γύρο των δημοτικών εκλογών του 2019. Επίσης είχε προβλέψει τη νίκη του Κ. Μουτζούρη επί της Χρ. Καλογήρου το 2019, καθώς και επιπλέον είχε προβλέψει το ποσοστό του 2019 του Στ. Κάρμαντζη με ακρίβεια, όταν άλλο ΜΜΕ είχε δημοσιεύσει δημοσκόπηση γνωστής εταιρείας που έδειχνε περίπου νίκη του Στ. Κάρμαντζη από τον α’ γύρο των τότε εκλογών. Μένει να φανεί να η κάλπη μας επιβεβαιώσει ακόμη μια φορά ή θα μας διαψεύσει.

Latest..

Στο Λιβαδοχώρι ξενύχτησαν οι αγρότες της Λήμνου. Σήμερα Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου κάθοδος στην Μύρινα.

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]