ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ ΤΗΣ Ι. Μ. ΧΙΟΥ

ΧΙΟΣ : Η Εκκλησία δεν αποτελεί απλώς ένα ερείπιο του παρελθόντος που συντηρείται σε μουσείο. Είναι μια ζωντανή δύναμη του σήμερα και ένα όραμα για το μέλλον.

Αυτή την αλήθεια προσέφεραν ως μάρτυρες εκατοντάδες παιδιά και νέοι στην Εκκλησία της Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, το απόγευμα της 1ης Αυγούστου. Οι πιστοί κατέκλυσαν τον κεντρικό ναό κατά τη διάρκεια της Παρακλήσεως, με τον Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκο να προεδρεύει.
Στο τέλος, ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην «λαμπρότητα» της Παναγίας και το «θείο και προαιώνιο φως» που γέννησε. Επεσήμανε πως ο Χριστός είναι το φως του κόσμου και μέσα στην Εκκλησία του ανάβουν αμέτρητα μικρά αστέρια, τα παιδιά και η νεολαία μας, οι οποίοι αποτελούν τους επιβάτες στο «ΚΑΡΑΒΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ».
Ο Χιώτης Ιεράρχης αφιερώνει την πρώτη μέρα του Δεκαπενταύγουστου σε αυτήν τη νεολαία και γι’ αυτό πρόσφερε υποτροφίες που ανήλθαν σε 50.000 ευρώ σε περίπου 30 φοιτητές, καθώς και φιλοξενία σε φοιτητικές εστίες.
Επιπλέον, κάλεσε εκατοντάδες μαθητές που ξεχώρισαν στα σχολικά μαθήματα και τους απένειμε ΕΠΑΙΝΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ μαζί με τις πατρικές του ευχές.

Latest..

Ο Αλέξης Χαρίτσης πρόεδρος της ΚΟ των 11 – Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Τσακαλώτος, Ηλιόπουλος

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]

Αύξηση της ΚΑΠ, σχολείο Βρίσας και Ειδικός Σχολείο στη συνάντηση Βέρρου με Αν. Υπουργό Εσωτερικών

ΛΕΣΒΟΣ: Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο, είχε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βερρος στο πλαίσιο την παρουσίας του αυτές τις μέρες στην … [Read More...]