Αρκαδία 1900 – Η Καμπανία της Ανατολής: Συνέντευξη στην Ικαριακή Ραδιοφωνία

ΙΚΑΡΙΑ: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ «ΑΡΚΑΔΙΑ 1900 Η ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ»
Είχαμε σήμερα μια συνομιλία στα Θέρμα Ικαρίας, με τον ιδρυτή και καλλιτεχνικό Διευθυντή των Aegean Docs, τον κύριο Κώστα Σπυρόπουλο.
Ο Κώστας Σπυρόπουλος είναι επιπλέον δημοσιογράφος, σκηνοθέτης, παραγωγός ντοκιμαντέρ και συγγραφέας. Ήδη μαζί με την ταινία κυκλοφορεί το τρίτο του βιβλίο «Οι πρωτοπόροι του μοσχοφίλερου». Ήταν επίσης διευθυντικό στέλεχος των τηλεοπτικών σταθμών Mega, ΑΝΤ1, ΣΚΑΪ, ΕΡΤ, CBC.Μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων των διεθνών ενώσεων World History Producers και History Makers. Ιδρυτής των κινηματογραφικών φεστιβάλ Aegean Docs Arcadian Screenings καθώς και του Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου SoryDoc.

Όπως θα δείτε μιλήσαμε για την ταινία και τους συντελεστές της, τους ηθοποιού Γιώργο Μιχαλακόπουλο και Σοφία Σεϊρλή, του Οδυσσέα και Ισίδωρο Σταμούλη. Την μουσική έχει γράψει η Ευανθία Ρεμπούτσικά και τη σκηνοθεσία και παραγωγή έχει ο ίδιος, που έχει γράψει και τα κείμενα.

Αναφερθήκαμε στη σχέση της ταινίας με το βιβλίο, που αναφέρεται σε πραγματικά γεγονότα που συνέβαιναν στις αρχές του 20ου αιώνα στη περιοχή της Αρκαδίας.
Επίσης στην ιστορία των Aegean Docs και τις προβολές που έχει και στα 9 νησιά του Βορείου Αιγαίου κάθε χρόνο. Φέτος λόγω του ότι οι ημερομηνίες προβολών συμπίπτουν με τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές μεταφέρθηκαν λίγο αργότερα και η ταινία που θα προβληθεί στο νησί μας φέτος, έχει σχέση με το γελαστό παιδί, με πολλές αναφορές στον Μίκη Θεοδωράκη που έγραψε στο νησί μας, τα δύσκολα χρόνια και αυτό αλλά και άλλα τραγούδια…
Περιμένουμε με χαρά να δούμε αυτή την ταινία στο νησί μας.
Σωτήρης Πολίτης

Latest..

Στο Λιβαδοχώρι ξενύχτησαν οι αγρότες της Λήμνου. Σήμερα Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου κάθοδος στην Μύρινα.

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]