Άσκηση αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης και φωτιάς σε πλοίο στο λιμάνι

ΧΙΟΣ :

Στο πλοίο της γραμμής από Οινούσσες, μπαίνοντας στο λιμάνι της Χίου σήμανε συναγερμός. Πρόκληση φωτιάς, με έκρηξη και διαρροή πετρελαιοειδών στη θάλασσα κινητοποιεί το Λιμεναρχείο και τις υπόλοιπες υπηρεσίες. Όλα αυτά στο πλαίσιο του σεναρίου άσκησης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής, 31 Μαΐου 2024, με συντονιστή το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.
Άμεση είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, της Τροχαίας όπως και των ρυμουλκών που βρίσκονται στο λιμάνι της Χίου και κλήθηκαν σε βοήθεια, αναπτύσσοντας πλωτά φράγματα για τον έλεγχο της ρύπανσης.

Στην επιχείρηση πήραν μέρος και μέλη εθελοντικών ομάδων, βοηθώντας να απλωθούν τα ειδικά φίλτρα για την απορρόφηση της πετρελαιοκηλίδας, όπως και οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας Δήμου και Περιφέρειας με επικεφαλή τον Γιάννη Κουντουριάδη, Διευθυντή Γραφείου Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Οι χρόνοι στους οποίους έδρασαν οι υπηρεσίες για την αντιμετώπισης του συμβάντος κρίθηκαν ικανοποιητικοί, σύμφωνα με τον Κεντρικό Λιμενάρχη Χίου, Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. Παντελή Βατούση, ενώ η άσκηση έδωσε την δυνατότητα για την εφαρμογή των πρωτοκόλλων ασφαλείας σε περίπτωση ενός πραγματικού ατυχήματος.

Ευχαριστίες στους συμμετέχοντες:
Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες στην άσκηση και συγκεκριμένα:
Πλήρωμα του Ε/Γ – Ο/Γ «ΟΙΝΟΥΣΣΑΙ ΙΙΙ»,
Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου,
Διεύθυνση Αστυνομίας Χίου – Τμήμα Τροχαίας – Τμήμα Εναέριων Μέσων (ΤΔΜ),
Περιφερειακή Ενότητα Χίου – Τμήμα Πολίτικης Προστασίας,
Δήμο Χίου – Τμήμα Πολίτικης Προστασίας – Τμήμα καθαριότητας,
Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χίου,
Environmental Protection Engineering s.a,
Ρ/Κ ΜΙΧΑΛΗΣ Σ. N.X.259 (Symiakakis Sea Services),
Δ.Ε.Η. ΑΣΠ Χίου,
Ελληνική Ομάδα Διάσωσης,
Εθελοντές Σπουδαστές και Καθηγητές Πανεπιστημίου Αιγαίου,
Σωματείο Φορτοεκφορτωτών Λιμένα Χίου και τον Αναστάσιο Μαινδανό (Καταδυτικές Εργασίες), όπως και τα στελέχη του Κ.Λ. Χίου για το σχεδιασμό και την εκτέλεση του σεναρίου της άσκησης.

Latest..

Διεθνές Φεστιβάλ Οικολογικού Ντοκιμαντέρ BIFED Λήμνος. Απόψε στις 21:00 στην πλατεία Λιβαδοχωρίου η βραβευμένη ταινία “Breaking Social”.

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]