Ασκηση “Υγρο πυρ”- ικανοποίηση για χρόνους επέμβασης

ΧΙΟΣ :

Φωτιά στις εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών της εταιρείας REVOIL, στην περιοχή Λευκωνιά της Χίου, λίγο πριν την τουριστική περιοχή του Καρφά είχαν να αντιμετωπίσουν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου στα πλαίσια της ετήσιας άσκησης «Υγρό Πυρ».
Σε συνεργασία με Αστυνομία, κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, Τροχαία και ΕΚΑΒ, αλλά και τη συμμετοχή της 96ΑΔΤΕ, των Τμημάτων Πολιτικής Προστασίας από Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο Χίου, Περιβάλλοντος, Χημικής Υπηρεσίας, ΔΕΔΔΗΕ και άλλων υπηρεσιών,
λειτούργησαν τα συστήματα ψύξης- κατάσβεσης της ίδιας της εταιρείας, μέχρι να φτάσουν σε ικανοποιητικούς χρόνους (παρά τα οδικά έργα στον παραλιακό δρόμο του αεροδρομίου) τα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σύμφωνα με τον Διοικητή της Υπηρεσίας στη Χίο Κώστα Τοκαλάκη.

Παράλληλα το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου με σκάφη και προσωπικό απέκλεισε την θαλάσσια περιοχή και παράλληλα όπως σημείωσε ο Κεντρικός Λιμενάρχης Παντελής Βατούσης απλώθηκαν τα αντιρρυπαντικά για να αντιμετωπίσουν τυχόν θαλάσσια ρύπανση για πετρελαιοειδή.
Το σενάριο προέβλεπε και μεταφορά τραυματία που είχε εγκλωβιστεί στην περιοχή του συμβάντος, ευτυχώς δεν υπήρξε θέμα άλλου περιστατικού και έτσι ήρθε εγκαίρως, όσο ήταν σε εξέλιξη η κατάσβεση.
Το γενικό έκτακτο σχέδιο τη εταιρείας, όπως σημείωσε ο προϊστάμενος των εγκαταστάσεων της REVOIL στη Χίο, Ιάκωβος Κουσκουσάκης είναι να λειτουργήσουν άμεσα τα δικά τους μέσα κάτι που έγινε.
Δεν είδαμε επίσης ιδιωτική φύλαξη του χώρου και έτσι και οι δημοσιογράφοι- καμεραμάν έκαναν απρόσκοπτα τη δουλειά τους…

Σε μια περίπτωση που δεν θα είχαν να αντιμετωπίσουν άσκηση αλλά πραγματική κατάσταση η θερμοκρασία θα μπορούσε να φτάσει και τους 1.000 βαθμούς ενώ θα χρειαζόταν και απομάκρυνση του κόσμου σε μια απόσταση 500- 1000 μέτρων από τις εγκαταστάσεις.
Επίσης σημαντικό είναι η διευκόλυνση από την Τροχαία να παραμένει και κατά την απομάκρυνση των βαρέων οχημάτων της Π.Υ., ειδικά όταν έχεις να αντιμετωπίσεις δύσκολους δρόμους όπως η παράκαμψη από την παραλία της Λευκωνιάς στο ύψος του καρνάγιου.
ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Latest..

Θάνατος Αστυνομικού στη Λέσβο

ΛΕΣΒΟΣ: Διαβάστε την ανακοίνωσηΣτο πένθος βυθίστηκε η Διεύθυνση Αστυνομίας Λέσβου, θρηνώντας τον άδικο και απρόσμενο χαμό του αγαπητού συναδέλφου μας, Αρχιφύλακα ΣΠΑΝΟΥ … [Read More...]

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ (ΦΩΤΟ)

ΧΙΟΣ : Ένα ΙΧ κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες εξετράπη της πορείας του και έπεσε στον γκρεμό στον παραθαλάσσιο δρόμο της Αγ. Ερμιόνης. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι επιβαίνοντας … [Read More...]