Ασκήθηκε ποινική δίωξη, για την πυρκαγιά- βύθιση του “ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ”, στον Πρόεδρο της ΑΝΕΚ, στον καπετάνιο και στον Τεχνικό σύμβουλο για τις πράξεις “του εμπρησμού και της πρόκλησης ναυαγίου”, από αμέλεια.

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:

Μετά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το περιστατικό πυρκαγιάς και βύθισης του Ε.Γ-Τ/Ρ “ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ” ιδιοκτησίας της ΑΝΕ Καλύμνου, που συνέβη την 1η Νοεμβρίου 2020, ασκήθηκε ποινική δίωξη στον Πρόεδρο της ΑΝΕΚ Γεώργιο Θανάτση, στον καπετάνιο του σκάφους και στον Τεχνικό σύμβουλο της Εταιρείας, για τις πράξεις του “εμπρησμού από αμέλεια με κοινό κίνδυνο για ξένα πράγματα και κίνδυνο για άνθρωπο” και της “πρόκλησης ναυαγίου από αμέλεια, με κοινό κίνδυνο για ξένα πράγματα και κίνδυνο για άνθρωπο
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr, η υπόθεση παραπέμφθηκε προκειμένου να εκδικαστεί ενώπιον του ακροατηρίου του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Νάξου. Έχει δε προσδιοριστεί να εκδικαστεί στη δικάσιμο της 27ης Φεβρουαρίου 2024.
Να θυμίσουμε ότι το περιστατικό συνέβη την 1η Νοεμβρίου 2020 κι ενώ το “ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ” βρισκόταν εν πλω, από Κάλυμνο προς Πειραιά. Σύμφωνα με την τότε επίσημη ανακοίνωση από το ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ μεσημβρινές ώρες της 1ης Νοεμβρίου 2020, οι Λιμενικές Αρχές Νάξου, Πάρου, Σύρου και Μυκόνου, ενημερώθηκαν για εκδήλωση πυρκαγιάς στο Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ” Ν.Κ. 604, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Νάξου και Σχοινούσας, με τρεις (03) ημεδαπούς επιβαίνοντες.
Αποτέλεσμα της πυρκαγιάς ήταν η βύθιση του σκάφους. Οι τρεις (03) επιβαίνοντες περισυνελέγησαν από το Ε/Π-Α/Κ “ΑΗ ΓΙΩΡΓΗΣ” Σ.Ν. 81 και μεταφέρθηκαν στο λιμένα Κουφονησίου, ενώ η ημεδαπή επιβάτιδα, η οποία έφερε εγκαύματα, οδηγήθηκε στον αγροτικό ιατρό Κουφονησίου για υγειονομικό έλεγχο και στη συνέχεια διακομίστηκε με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV” Ν.Ν. 64 στο λιμένα Σύρου, για παροχή νοσοκομειακής περίθαλψης.
:
.

Latest..

Έχουν το τέλος που τους έπρεπε

ΧΙΟΣ : Ανεμομαζώματα, διαολοσκορπίσματα. Έτσι το λένε στο χωριό μου και δεν αφορά μόνο τους τζογαδόρους της τσόχας. Αφορά γενικώς τους σαλταδόρους της ζωής και τους λογής-λογής … [Read More...]