Αξιωματικός της Αστυνομίας μηνύει την ηγεσία της!

ΛΗΜΝΟΣ: Γνώριζαν, εντούτοις ουδέν έπραξαν. Είναι «η μοναδική αιτία των θλιβερών γεγονότων της 7ης Αυγούστου 2023, που οδήγησαν στον οδυνηρό, θανάσιμο τραυματισμό ενός νεαρού φιλάθλου της ΑΕΚ» αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε μηνυτήρια αναφορά για την τραγωδία στη Νέα Φιλαδέλφεια, την οποία κατέθεσε μέσω του δικηγόρου του, Γιάγκου Λαμπίρη, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ανώτερος αξιωματικός στην Ελληνική Αστυνομία στην ηγεσία του Σώματος.
Ο ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. μέχρι πρότινος υπηρετούσε σε θέση προϊσταμένου στη Διεύθυνση Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., αποπέμφθηκε στις καρατομήσεις και τέθηκε υπό έρευνα με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου. Ωστόσο, οι καρατομήσεις φαίνεται πως έγιναν αφορμή για εμφύλιο στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. μεταξύ ανώτατων αξιωματικών.

Στη μήνυσή του ο αξιωματικός στρέφεται κατά του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., αντιστρατήγου Λάζαρου Μαυρόπουλου, του προϊσταμένου του επιτελείου του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., αντιστρατήγου Ελευθέριου Γκαρίλα, και του γενικού επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος, αντιστρατήγου Νικόλαου Σπανουδάκη για τα αδικήματα της «παράβασης καθήκοντος και αποσιώπησης λόγου εξαίρεσης»
Ο ανώτερος αξιωματικός, όπως αναφέρει, είχε προβεί στις δέουσες ενέργειες και είχε ενημερώσει τους προϊσταμένους του για την έλευση των Κροατών χούλιγκαν και τον επαπειλούμενο κίνδυνο. Μάλιστα, καταγγέλλει τους συγκεκριμένους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ότι «καταχρώμενοι των ιδιοτήτων τους κατέστρωσαν, κατά παράβαση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων, σχέδιο δράσης, προκειμένου αφενός μεν να αποσείσουν και δολίως να αποκρύψουν βαρύτατα πειθαρχικά παραπτώματα στα οποία υπέπεσαν και τα οποία αποτελούν τη μοναδική γενεσιουργό αιτία επί όσων θλιβερών γεγονότων διαδραματίστηκαν την 7/8/2023 στη Νέα Φιλαδέλφεια».
Οι εν λόγω ανώτατοι αξιωματικοί ήθελαν να τον «βλάψουν», όπως σημειώνει, «διά τη σε βάρος του ασκηθείσα ποινική δίωξη για ανύπαρκτο πειθαρχικό παράπτωμα», ενεργώντας κατά «παραβίαση της μυστικότητας της διενεργούμενης Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης». Οπως προκύπτει και παρατίθεται στη μηνυτήρια αναφορά του ανώτερου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., στις 3 Αυγούστου 2023 η Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας στους Αθλητικούς Χώρους έστειλε στη διεύθυνση του Αρχηγείου, στην οποία είχε τοποθετηθεί ως προϊστάμενος, έγγραφο με το οποίο ενημέρωνε για τον «κίνδυνο απειλής» που υπήρχε.

Οπως αναφέρεται από τον συγκεκριμένο αξιωματικό, αν και γνώριζαν, εντούτοις «ουδέν έπραξαν ως κατά νόμο όφειλαν… δηλαδή εγγράφως να ενημερώσουν τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και να εισηγηθούν την ενεργοποίηση του Συμβουλίου Πολιτικού Σχεδιασμού και Διαχείρισης Κρίσεων ή για τη σύγκληση του Συμβουλίου Συντονισμού και Στρατηγικής».
Επίσης, ο καταγγέλλων αξιωματικός περιγράφει στη μηνυτήρια αναφορά όλες τις ενέργειες στις οποίες προέβη υπηρεσιακά, καθώς επισυνάπτεται έγγραφο από τις κροατικές Αρχές. Σημειώνει ότι, κατόπιν ενεργειών του, ενημερώθηκαν όσοι έπρεπε.

Ωστόσο, όπως λέει, αντί να ενημερώσουν και εκείνοι την πολιτική ηγεσία, προκειμένου να συγκληθεί το Συμβούλιο Συντονισμού και Στρατηγικής Δημόσιας Τάξης ή το Συμβούλιο Επιτελικού Σχεδιασμού και Διαχείρισης Κρισεων, επέδειξαν «εκκωφαντική αδράνεια και αδιαφορία».
Πηγή: Dimokratia.gr, lawandorder.gr
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr – στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Latest..

Π. Κουφέλος: . Οραματιζόμαστε ένα Δήμο ευημερούντα που όλοι θα αγαπάμε και για τον οποίον νιώθουμε υπερήφανοι

ΛΕΣΒΟΣ: Στις 29 Σεπτεμβρίου, ημέρα Παρασκευή, ο Πανάγος Κουφέλος, επικεφαλής του συνδυασμού “Νέα δράση νέος Δήμος” και υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Μυτιλήνης, … [Read More...]

Αυτή είναι η 50χρονη μητέρα που διαμελίστηκε στην κρεατομηχανή – Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για τον θάνατο της

ΛΕΣΒΟΣ: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για τον θάνατο της 50χρονης L.P., η οποία διαμελίστηκε από τη μηχανή του κιμά την οποία καθάριζε, μέσα σε κρεοπωλείο που εργαζόταν στο … [Read More...]