Αξιότιμε Πρωθυπουργέ, Η Κως σας γύρισε την πλάτη επιδεικτικά. Δύο στους τρεις απείχαν… Της Ν. Σκαλέρη

ΚΩΣ:

Αξιότιμε Πρωθυπουργέ,
Η Κως σας γύρισε την πλάτη επιδεικτικά.
Δύο στους τρεις απείχαν από την κάλπη της Κυριακής.
Απ’ τον ένα που υπολείπεται πήρατε το 1/3.
Πιστεύω δεν το θεωρείτε επιτυχία…
Ο κόσμος της Κω απηύδησε να ζητάει τα δικαιώματά του, αλλά να έρχεται αντιμέτωπος μόνο με υποχρεώσεις.
Απηύδησε να ζητάει νοσοκομείο.
Απηύδησε να ζητάει ΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΟ νοσοκομειο.
Απηύδησε να ζητάει ασθενοφόρα.
Ακούμε δικαιολογήσεις του τύπου οι γιατροί δεν έρχονται γιατί δεν βρίσκουν σπίτια για ενοικίαση…
Οι Έλληνες γιατροί αρνούνται να έρθουν στο κοσμοπολιτικο ,εξωστρεφές κι όμορφο νησί μας ενω ειμαστε ο τρίτος τουριστικος προορισμός της χωρας!
Οι αμοιβές δεν είναι ικανοποιητικές?Τα κίνητρα που ακούμε ότι δίνονται δεν είναι ικανοποιητικα?
Όλα αυτά ,όπως προείπα ,ειναι ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ.
Το πρόβλημα είναι ότι κανένας νοήμων γιατρός δεν θα έρθει » να βγάλει το φιδι απ’ την τρύπα» σ’ ένα παρακμιακό και κατ’ ευφημισμόν νοσοκομειο.Νοσοκομείο που καμμία απ’ τις κυβερνήσεις που πέρασαν και οι δικές σας φυσικα,δεν έδειξαν την ευαισθησία που θα έπρεπε.
Καθημερινές αεροδιακομιδες λαμβάνουν χώρα και δεν θα σταθώ πρωταρχικά κι αποκλειστικά στο οικονομικό κόστος.Θα σταθώ στον πολύτιμο χρόνο που χάνεται για τον ασθενή!
Εγκαινιάστηκε, επί κυβέρνησης Ν.Δ. το 2009, απ’ τον τότε υπουργό υγείας κ.Αβραμόπουλο, το Κέντρο Υγειας στην Αντιμάχεια της Κω.Ειχε τις προδιαγραφές να παρεχει εξειδικευμένες κι υψηλές υπηρεσίες.Θα ειχε αποφορτιστεί το Γενικο Νοσοκομειο απο τον τεραστιο ογκο περιστατικών που εχει να αντιμετωπισει.
Σήμερα λειτουργεί σαν αγροτικό ιατρείο.
Ακομη κι ετσι,μεχρι πραγματικα να λειτουργήσει με τις προδιαγραφες που σχεδιαστηκε,θα έπρεπε να λειτουργεί επί 24ωρου βάσεως δεδομένης και της καίριας θέσης του…
Στον πρώην Δήμο Ηρακλειδων,το Τρίγωνο, πόσιμο νερό δεν υπάρχει.Ανοίγεις τη βρύση και τρέχει λάσπη.Μ’ αυτήν πλένει η νοικοκυρά τη λάντζα της !
Δύο πανέμορφα λιμάνια του νησιού αυτό του Μαστιχαρίου και της Καρδάμαινας χρειάζονται εκβάθυνση με μπίγα.Το κόστος για τον Δήμο και το Λιμενικό Ταμειο είναι απαγορευτικό.Γιατι δεν έρχεται η κυβέρνηση να συνδράμει στις φιλότιμες προσπάθειες της τοπικής αυτοδιοίκησης?Γιατί ο όρος νησιωτικότητα, με ό,τι συνεπάγεται,σάς είναι άγνωστος?
Τα νησιά έχουν ανάγκες διαφορετικές στην καθαριότητα ,στο πράσινο ,
,σε ηλεκτρολόγους από αυτες των αστικών κέντρων.Νησί με 35.000 μόνιμους κατοίκους το χειμώνα και 135.000 το καλοκαίρι προσπαθεί να ανταπεξέλθει με 2 ηλεκτρολόγους και 5 άτομα στην υπηρεσία Πρασίνου!
Ο Κώος δουλεύει σκληρά κάτω από αντίξοες συνθήκες.Πλέον ούτε προσωπικό δεν βρίσκεται να καλύψει τις εποχικές ανάγκες.
Ακόμη και τα εισιτήρια των εγχώριων αερομεταφορέων ΑΠΛΗΣΙΑΣΤΑ.
Αγαπητέ κ.Πρωθυπουργέ,ο κόσμος της Κω σας γύρισε την πλατη.Απλά ,απλώς κι εύλογα.
Θα ήταν ευτύχημα να αναρωτηθείτε ΓΙΑΤΙ και να πράξετε τα δέοντα!
Με σεβασμό,
Νεκταρία Σκαλέρη.

Latest..

Διεθνές Φεστιβάλ Οικολογικού Ντοκιμαντέρ BIFED Λήμνος. Απόψε στις 21:00 στην πλατεία Λιβαδοχωρίου η βραβευμένη ταινία “Breaking Social”.

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]