Χ. Αθανασίου, Π. Παρασκευαΐδης και Μ. Κομνηνάκα οι Βουλευτές του Νομού Λέσβου

ΛΕΣΒΟΣ:

  • Σαρωτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Λέσβου.
  • Δεύτερο κόμμα στο Νομό το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.
  • Συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο και του τέως Βουλευτή Γιάννη Μπουρνού . 

Σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου η μεγάλη αλλαγή είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στη Λέσβο έχασε την έδρα  και την κέρδισε το ΚΚΕ και η Μαρία Κομνηνάκα.Επομένως ο Γιάννης Μπορνούς παύει πλέον να εκπροσωπεί στο Κοινοβούλιο τον Λεσβιακό λαό.
Χαράλαμπος Αθανασίου και Παναγιώτης Παρασκευαΐδης εκλέγονται ξανά .
Αναλυτικά
Χαράλαμπος Αθανασίου – Νέα Δημοκρατία
Ο Χαράλαμπος Αθανασίου του Χριστόφα, γεννήθηκε στη Αγία Παρασκευή Λέσβου, είναι Έλληνας δικαστικός και πολιτικός, βουλευτής με τη  Νέα Δημοκρατία από το 2012.
Είναι παντρεμένος με τη Μαριάνθη Κομνηνάκα και έχει δύο παιδιά, την Ελένη, δικηγόρο Αθηνών, και το Χρήστο, μηχανικό. Τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο στην Αγία Παρασκευή και γυμνάσιο στην πόλη της Μυτιλήνης. Σπούδασε Νομικά με υποτροφία στη Νομική Αθηνών και απέκτησε το πτυχίο του το 1971.
Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, δικηγόρησε για δύο χρόνια, ενώ παράλληλα εκπλήρωνε και τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις.
Το 1975 εισέρχεται στο Δικαστικό Σώμα ύστερα από εξετάσεις, ως Πάρεδρος και στη συνέχεια ως Πρωτοδίκης. Υπηρετεί στο Πρωτοδικείο Αθηνών και το 1992 προάγεται σε Πρόεδρο Πρωτοδικών. Το 1993 επιλέγεται με ομόφωνη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου στη θέση του Προϊσταμένου του Ειρηνοδικείου Αθηνών. Την περίοδο 1996 – 1998 εκλέγεται Προϊστάμενος του Πρωτοδικείου Αθηνών, ενώ το 1996 προάγεται σε Εφέτη και το 2008 σε Αρεοπαγίτη. Από το 1994 εκλέγεται στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, διατελώντας Γενικός Γραμματέας αυτής κατά τις περιόδους 1998 – 2000, 2002 – 2004 και 2006 – 2008 ενώ από το 2008 – 2012 διετέλεσε Πρόεδρος της.
Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Επικρατείας με τη Νέα Δημοκρατία το 2012.
Διετέλεσε αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών (21 Ιουνίου 2012 – 25 Ιουνίου 2013).
Κατόπιν, διετέλεσε Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επί Κυβερνήσεως Σαμαρά (25 Ιουνίου 2013 – 27 Ιανουαρίου 2015).
Το πρώτο εξάμηνο του 2014, όταν η χώρα μας είχε την Προεδρία της Ε.Ε., προήδρευσε του Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατάφερε να ολοκληρώσει σημαντικές πολιτικές που βελτίωναν την καθημερινότητα των πολιτών και βοηθούσαν την ανάπτυξη των επιχειρήσεων στην Ε.Ε. Επί της Προεδρίας του γεννήθηκε ένας νέος θεσμός, αυτός της Ευρωπαϊκής Εισαγγελικής Αρχής. Ήταν η πέμπτη κατά σειρά Προεδρία της Ελλάδας από την ένταξή της στην ΕΟΚ το 1981 και, κατά γενική ομολογία, ήταν μία άριστη Προεδρία, όπως δημόσια αναγνωρίσθηκε από το Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων και την Κομισιόν (Commission).
Tο 2015 εκλέγεται βουλευτής Νομού Λέσβου με τη Νέα Δημοκρατία.
Tο 2019 επανεκλέγεται βουλευτής Νομού Λέσβου με τη Νέα Δημοκρατία.
Από τον Ιανουάριο του 2016 μέχρι τον Νοέμβριο του 2016 διετέλεσε αρμόδιος Τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ.
Από τον Νοέμβριο του 2016 μέχρι της 7 Ιουλίου 2019 διετέλεσε αρμόδιος Αναπληρωτής Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της ΝΔ.
Στην προηγούμενη Βουλή ήταν  Β’ Αντιπροέδρος της Βουλής των Ελλήνων και Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας.
Παναγιώτης Παρασκευαΐδης – ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής 
Ο Παναγιώτης Παρασκευαΐδης γεννήθηκε το 1949 στον Πολιχνίτο της Λέσβου. Παιδί αγροτικής οικογένειας εργάστηκε από μικρός για να βοηθήσει την οικογένεια του και έβαλε υψηλούς στόχους για ένα καλύτερο μέλλον. Παρά τις οικονομικές δυσκολίες της εποχής κατάφερε να φύγει από το νησί και να σπουδάσει ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μετά το τέλος των σπουδών του επέστρεψε στο τόπο του όπου και έχει κάνει μέχρι και σήμερα μια λαμπρή σταδιοδρομία ως οικογενειακός γιατρός.
Έχει ασχοληθεί με τα κοινά αρκετές φορές εκ των οποίων δυο τετραετίες ως δήμαρχος Πολιχνίτου και αρκετές ως δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Λέσβου.
Σήμερα ζει στον κόλπο Γέρας με την σύζυγό του Αίγλη, έχει ένα γιό τον Χάρη και δύο κόρες την Αγγελίνα και την Θεμελίνα και στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με τον κήπο και τα ζώα που τόσο πολύ αγαπά.
Εκλέγεται για 2η φορά Βουλευτής. Η πρώτη ήταν στις εκλογές της 21ης Μαΐου
Μαρία Κομνηνάκα –  ΚΚΕ
Η Μαρία Κομνηνάκα, Αγιασώτισσα από την πλευρά της μητέρας και πατέρα από την Αγία Παρασκευή, γεννήθηκε το 1989 και είναι κόρη του Απόστολου Κομνηνάκα, συνταξιούχου νομικού και παλιού πολύπειρου αυτοδιοικητικού παράγοντα από την Αγία Παρασκευή, και της Στέλλας Καράβολα από την Αγιάσο. Εξελέγη Βουλεύτρια στις εθνικές εκλογές του 2019 και μάλιστα, είναι η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται στη Λέσβο με το ΚΚΕ.
Δικηγόρος στο επάγγελμα και υποψήφια με το ΚΚΕ και στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές, χρόνια στέλεχος στο Κίνημα Ειρήνης και μέλος της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ.
  Δείτε τα αποτελέσματα:

Latest..

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ομόφωνα ενάντια στο ν/σ του Υπουργείου Υγείας που κλείνει τα Κέντρα Πρόληψης

ΙΚΑΡΙΑ: Επί του πέμπτου εκτός ημερήσιας διάταξης θέματος, το οποίο έτυχε της αποδοχής του σώματος γιατην εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτησή του, ο Πρόεδρος του Π.Σ. ενημέρωσε το … [Read More...]

Υπ. Υγείας: Οι θέσεις για Σάμο & Ικαρία στην προκήρυξη για 246 ειδικευμένους γιατρούς του ΕΣΥ

ΣΑΜΟΣ: Στην προκήρυξη για την πλήρωση επί θητεία 246 θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ οι οποίες απέβησαν άγονες κατά τις τελευταίες προκηρύξεις του Μαρτίου και του Ιουνίου … [Read More...]

Επιβεβαιώνεται το LIMNOSREPORT… τα 10 νησιά του Αιγαίου που οι Τούρκοι θα μπορούν να επισκέπτονται με διαδικασίες express .”Μέσα” η Λήμνος.

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]

Ποιος τελικά κωλυσιεργεί; Το Υπουργείο ή οι Περιφέρειες; Τι έγινε στο Βόρειο Αιγαίο για τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης ;

ΛΕΣΒΟΣ: Μετά από 5 χρόνια … θυμήθηκαν τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης και την ευθύνη που έχουν οι Περιφέρειες και ο ΣΥΡΙΖΑ..Τις επόμενες εβδομάδες έρχεται προς … [Read More...]

Πρόσληψη και ορκωμοσία μόνιμης Γενικής Χειρούργου Επιμελήτριας Α στο Νοσοκομείο Ικαρίας

ΙΚΑΡΙΑ: Εκ μέρους του Γ.Ν. – Κ.Υ. ΙΚΑΡΙΑΣ Χτες Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023 ολοκληρώθηκε με την ορκωμοσία της η πρόσληψη της μόνιμης Ιατρού ΕΣΥ με ειδικότητα Γενικής Χειρουργικής και … [Read More...]