Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στα Ρεστά – Παραμένουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

ΧΙΟΣ :

Εχουν σβήσει την φωτιά στην περιοχή Ρεστά και Τρυπατέ της Χίου, ενώ τα πεζοπόρα τμήματα επιχειρούσαν ακόμα και σε χαράδρες και απότομες πλαγιές και μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας επιχειρούσαν τα 3 αεροσκάφη air Tractors και το ελικόπτερο, ενώ συνεχείς πτήσεις έκανε και το ελικόπτερο που συντόνιζε τις δυνάμεις.
Να σημειωθεί ότι στη Χίο ήρθαν τόσο ο Περιφερειάρχης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από Μυτιλήνη, όσο και ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστάατηγος Νίκος Ρουμελιώτης, που ανέλαβε και τον συντονισμό.
Στην περιοχή παραμένουν τα πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής με 60 άτομα, διμοιρίες των δασοκομάντος που από την 1η Μαϊου έχουν έδρα τη Χίο, ενώ ενισχύθηκαν με 14 άτομα από την Λέσβο, καθώς και από τις εθελοντικές ομάδες του νησιού.
Οι εστίες δεν απειλούν πλέον κατοικημένη περιοχή ενώ νωρίτερα, περί τη 1.00 μ.μ., κάτοικοι του χωριού Καρυές έλαβαν ειδοποίηση από τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 να απομακρυνθούν, χωρίς αυτό να χρειαστεί, τελικά.
Ηταν η πιο επικίνδυνη ώρα όταν κινδύνεψαν σπίτια στην περιοχή Τρυπατέ, στο δρόμο προς το παλιό στρατόπεδο, όπου οι κάτοικοι μας διαμαρτυρήθηκαν για έλλειψη συντονισμού και για λίγα πυροσβεστικά μέσα, όπως και απουσία υδροφόρων από πλευράς Δήμου για τον ανεφοδιασμό.
Πάντως η φωτιά δεν πέρασε τον δρόμο και παρέμεινε αρκετές δεκάδες μέτρα, χαμηλά στην πλαγιά, με πυροσβέστες να παραμένουν όλη τη νύχτα για να αντιμετωπίσουν τυχόν αναζωπύρωση.
Η Πολιτική Προστασία επίσης έθεσε ετοιμότητα τρία λεωφορεία συνολικής δυναμικότητας 150 θέσεων για το ενδεχόμενο να χρειαστεί απομάκρυνση των κατοίκων, αλλά όσοι έφυγαν το έπραξαν με ιδία μέσα, ενώ μετέφεραν εμφιαλωμένα νερά τόσο στους κατοίκους όσο και στις δυνάμεις που επιχειρούσαν.
ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Latest..

Σύσκεψη εργασίας του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη με τη συμμετοχή Αντιδημάρχων και υπηρεσιακών στελεχών

ΛΕΣΒΟΣ: Ευρεία σύσκεψη εργασίας μεταξύ του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα και της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 18 Ιουνίου στην … [Read More...]