Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά της Σιδηρούντας- σε επιφυλακή στη Λίμνη

ΧΙΟΣ :

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η δασική πυρκαγιά στη Χίο.
Αρχικά λίγο πριν τις 5.00 μ.μ. της Τρίτης, 2/7,αποχώρησαν τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα, εκτός από ένα ελικόπτερο τύπου έρικσον που είναι σε επιφυλακή για τυχόν αναζωπύρωση.
Συνεχίστηκαν όμως λίγο αργότερα με τη συμμετοχή τριών αεροσκαφών air-tractors αλλά και του ελικοπτέρου.
Ήδη όμως τόσο στην περιοχή της Λίμνης, στο πευκοδάσος που έκαιγε από το βράδυ της Δευτέρας, αλλά και στην περιοχή της Ελίντας έχουν αναπτυχθεί επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις για άμεση επέμβαση.
Να σημειωθεί ότι στις 3.00 τα ξημερώματα της Τρίτης δόθηκε σήμα για εκκένωση του χωριού Σιδηρούντα αφού πλησίασε επικίνδυνα ένα μέτωπο, που έσβησε όμως εγκαίρως.
Εν τω μεταξύ την Τετάρτη οδηγείται στο αυτόφωρο ο 63χρονος που εξαιτίας των εργασιών που έκανε στη θέση Μετόχι Σιδηρούντας φέρεται να προκλήθηκε η πυρκαγιά που γρήγορα πήρε διαστάσεις.
Από την εισαγγελέα Σοφία Διπλοϊδου του απαγγέλθηκε η κατηγορία του εμπρησμού εξ αμελείας και πρόκληση πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης σε ημέρα υψηλού κινδύνου.
Οι ποινές με τον νόμο Φλωρίδη είναι αυστηρές, με την κατώτατη τρία χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή και χωρίς η έφεση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.
Υπολογίζεται ότι έχουν καεί περί τα 13.000 στρέμματα δασικής έκτασης αλλά και ελαιοκαλλιέργειες, καθώς και αποθήκες στην περιοχή Μετόχι.
Μεταξύ των δυνάμεων που ήρθαν από τη Λέσβο ήταν και οι εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου.

Προηγούμενο άρθροΣυνεχίζεται η μάχη με τη φωτιά στις Αψηλές

Latest..

Οι γιατροί της Κω προσβεβλημένοι από την στάση των τοπικών αρχών που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη με το υπ. υγείας | «Κατεβάζουν ρολά» την Τετάρτη

ΚΩΣ: Αναμένεται να «κατεβάσουν ρολά» οι Ιατροί της Κω την Τετάρτη 24 Ιουλίου . «Άδικη η στάση της περιφέρειας , της Ένωσης … [Read More...]