Δ. Καιρίδης: Τι είπε για Δομή στο Θόλος και μεταναστευτική πολιτική

ΧΙΟΣ :

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη είχε το μεσημέρι της Δευτέρας, 7/8/23, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης που ξεκίνησε από τη Χίο τις επισκέψεις σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων – μεταναστών.
Ερωτώμενος για το θέμα της Νέας Δομής στο Θόλος, ο υπουργός σημείωσε ότι δεν θα προχωρήσουν στη δημιουργία μιας Νέας Δομής με την κοινωνία απέναντι. Πρόσθεσε όμως ότι και η Χίος χρειάζεται μια σύγχρονη δομή, ενώ σε ερώτηση για την αντίθετη θέση της τοπικής κοινωνίας, έκανε λόγο για δημοτικές αρχές στην ηπειρωτική Ελλάδα που επιθυμούν την παραμονή μεγάλων δομών έτσι ώστε να έχουν και τα ανάλογα ανταποδοτικά οφέλη.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης σημείωσε ότι παραμένουν στις απόψεις τους, ως Δημοτική Αρχή, για το θέμα της δομής και ότι είναι αντίθετοι με τη Δομή στο Θόλος.

Το πρωί, της Δευτέρας, επισκεπτόμενος το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ σημείωσε ότι χάρη στη δουλειά του προσωπικού, και της πολιτικής που ακολουθήθηκε την προηγούμενη 4ετία η αναβάθμιση των υπηρεσιών στη δομή είναι αυξημένη.

«Δίνουμε καθημερινά τον αγώνα για το μεγάλο πρόβλημα που είναι η παράτυπη μετανάστευση», σημείωσε ο Δημήτρης Καιρίδης. «Εχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε, αλλά πρέπει να αισθανόμαστε ικανοποιημένοι από την εικόνα. Πάρα πολλά, να κάνουμε, και στο ζήτημα της φύλαξης και της ένταξης των ανθρώπων αυτών στην κοινωνία», είπε.
Ο κ. Καιρίδης τόνισε ότι παρέλαβαν ένα χάος το 2019, αλλά σήμερα έχουν προχωρήσει τα πράγματα, με μεγάλη ενίσχυση στη δύναμη της αστυνομίας και του γενικού προσωπικού, δίνοντας εύσημα στην προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.
Σχετικά με τις αυξημένες ροές που παρατηρούνται τον τελευταίο καιρό, ο Υπουργός σημείωσε ότι το Λιμενικό Σώμα και η Ελληνική Αστυνομία που αυτή την περίοδο είχαν να τρέξουν και με άλλα θέματα, όπως οι φωτιές, «είναι σε εγρήγορση».
Σε ότι αφορά για την πολιτική που θα εφαρμοστεί, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου σημείωσε ότι θα ακολουθηθεί η πολιτική της προηγούμενης 4ετίας, μια πολιτική που τη χαρακτήρισε «αυστηρή αλλά δίκαιη».
«Τις πρώτες εβδομάδες είχαμε επικρίσεις για το ναυάγιο της Πύλου . Τώρα έχουμε από την άλλη πλευρά, ότι δεν κάνουμε πολλά στον τομέα τη αποτροπής.
«Η Νέα Δημοκρατία εκπροσωπεί το πολιτικό κέντρο, εκπροσωπεί τον ορθό λόγο, την αλήθεια και την μετριοπάθεια. Οφείλουμε να ισορροπήσουμε ανάμεσα στους ακραίους», συνέχισε ο κ. Καιρίδης.
Τόνισε επίσης ότι η πλειοψηφία ων Ελλήνων αλλά και των ευρωπαίων πολιτών, θέλουν αυτή την πολιτική.
«Τώρα κάποιοι ενδεχομένως , θέλουν να πολώσουν παίζοντας με το μεταναστευτικό. Δεν είναι η πρώτη φορά, ούτε η τελευταία. Εδώ είμαστε να το αντιμετωπίσουμε».
Ο Δημήτρης Καιρίδης την Τρίτη επισκέφθηκε τη Λέσβο, όπου να πραγματοποίησε επίσης επίσκεψη στις δομές και είχε επαφές με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους βουλευτές.
ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Latest..

Αύξηση της ΚΑΠ, σχολείο Βρίσας και Ειδικός Σχολείο στη συνάντηση Βέρρου με Αν. Υπουργό Εσωτερικών

ΛΕΣΒΟΣ: Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο, είχε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βερρος στο πλαίσιο την παρουσίας του αυτές τις μέρες στην … [Read More...]

Διέγραψαν δάνειο ηλικιωμένου χαμηλοσυνταξιούχου που μένει σε ακριτικό νησί – Η παρέμβαση που τον «έσωσε»

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]

Καμπούσικο Χριστουγεννιάτικο δένδρο

ΧΙΟΣ : [από τις καμπούσικες ιστορίες της πεζούλας – του Γιάννη Παϊδούση] Τούτες τις μέρες πάντα θυμάμαι το χριστουγεννιάτικο δέντρο των παιδικών μου χρόνων. Ένα κλαδί δάφνης που … [Read More...]