Δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου: Στόχος η 100% πληρότητα των σχολείων σε εκπαιδευτικούς

ΣΑΜΟΣ: Την πεποίθησή του ότι θα καλυφθούν όλες οι θέσεις εκπαιδευτικών για τα γυμνάσια και λύκεια του Νομού Σάμου εκφράζει ο διευθυντής της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Μιχάλης Καπιωτάς.
Σε σχετική ανακοίνωσή του ο κ. Καπιωτάς αναφέρει αναλυτικά τα εξής:“Με την πρόθεσή μας να καλύψουμε στο σύνολο τους τις θέσεις εκπαιδευτικών για τη νέα Σχολική χρονιά 2023-2024, εργαστήκαμε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού στη ΔΙΔΕ Σάμου, συνεργαζόμενοι με τους Διευθυντές των Σχολείων.
Ελπίζουμε με τις προσλήψεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που πρόκειται να γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες (ή και ώρες), ο στόχος μας για πληρότητα των Σχολείων μας κατά 100/% να γίνει πραγματικότητα.
Οι υπηρεσιακές μεταβολές, δηλαδή η κινητικότητα των εκπαιδευτικών, με μεταθέσεις, αποσπάσεις, διαθέσεις κλπ. ξεκίνησαν από το Μάρτιο και συνεχίζονται μέχρι σήμερα.
Αν και πιστεύουμε ότι μέσα στη συγκυρία των γεγονότων, των συμβάντων, των προεκλογικών ζυμώσεων και των γενικότερων αλλαγών που συμβαίνουν γύρω μας, μπορεί να μην ενδιαφέρει πολλούς, θα παραθέσουμε ορισμένα στοιχεία που έχουν να κάνουν με τους εκπαιδευτικούς της Διεύθυνσης Δ.Ε. Σάμου.
Η επιλογή των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων στη ΔΙΔΕ Σάμου έγινε από το Τοπικό Συμβούλιο Επιλογής και η τοποθέτησή τους στα Σχολεία ολοκληρώθηκε στις αρχές Ιουλίου. Εντούτοις παρέμειναν χωρίς Διευθυντή 4 Σχολεία της περιοχής. Η διαδικασία για την επιλογή Διευθυντών και για τις περιπτώσεις αυτές πραγματοποιείται αυτό το διάστημα.
Συνταξιοδοτήθηκαν 9 εκπαιδευτικοί και αποχώρησαν από την ενεργό δράση, ενώ μετατέθηκαν σε άλλες περιοχές της Ελλάδας 32 εκπαιδευτικοί Γενικής και 9 εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής, ενώ προς την περιοχή μας, μετατέθηκαν μόνο 7 εκπαιδευτικοί.
Με τις τελευταίες αποφάσεις, διορίστηκαν 47 εκπαιδευτικοί Γενικής Παιδείας, 2 Ειδικής Αγωγής και 2 μουσικοί.
Ακολούθως αποσπάστηκαν από τη ΔΙΔΕ Σάμου 14 εκπαιδευτικοί Γενικής και 1 Ειδικής Αγωγής, ενώ προς τη Σάμο αποσπάστηκαν 19 εκπαιδευτικοί Γενικής και 2 Ειδικής Αγωγής. Ταυτόχρονα αποσπάστηκαν από διάφορα Σχολεία σε άλλους φορείς του ΥΠΑΙΘΑ 15 εκπαιδευτικοί.
Πολλοί εκπαιδευτικοί όμως θα απουσιάσουν από τις Σχολικές Μονάδες που έχουν τοποθετηθεί, αφού έχουν ζητήσει προβλεπόμενες άδειες, είτε ανατροφής τέκνων, είτε άνευ αποδοχών κλπ.
Περιμένοντας λοιπόν την απόφαση πρόσληψης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι οποίοι θα καλύψουν τα λειτουργικά κενά της ΔΙΔΕ Σάμου, ενημερώνουμε ότι έχουμε ζητήσει την πρόσληψη 86 εκπαιδευτικών Γενικής, 27 Ειδικής Αγωγής, 3 βασικών μουσικών ειδικεύσεων και 8 θέσεις Ειδικού Προσωπικού.
Ευχόμαστε, τέλος, σε όλους τους εκπαιδευτικούς μας, στους μαθητές και στους γονείς τους, μια χαρούμενη νέα σχολική χρονιά, με υγεία .
Είμαστε κοντά τους για να επιλύσουμε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας όποιο πρόβλημα παρουσιαστεί“.
Ελπίζουμε στην αγαστή συνεργασία με την τοπική κοινωνία και τους φορείς, ώστε να φέρουμε σε πέρας το καθήκον μας, που είναι η παροχή στους μαθητές μας, ποιοτικής Δημόσιας Εκπαίδευσης“, καταλήγει ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου, Μιχάλης Καπιωτάς.

Latest..

Στο Λιβαδοχώρι ξενύχτησαν οι αγρότες της Λήμνου. Σήμερα Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου κάθοδος στην Μύρινα.

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]