Δεν θα παραστεί στην ορκωμοσία του νέου Δημάρχου ο Δ.Διακομιχάλης με τη δικαιολογία ότι θα απουσιάζει εκτός Καλύμνου για επίλυση ΕΚΡΗΚΤΙΚΩΝ θεμάτων ΑΝΕΚ!

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:

<!–
Error: wp_booster error:
td_api_base::get_key : a component with the ID: single_template_9 Key: show_featured_image_on_all_pages is not set.
/home/kalymnos/public_html/wp-content/plugins/td-composer/legacy/common/wp_booster/td_api.php (rara-error)
–>
Δεν θα παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημάρχου Ιωάννη Μαστροκούκου και των εκλεγέντων δημοτικών συμβούλων στις πρόσφατες εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023, ο απερχόμενος Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης ,που είναι προγραμματισμένη για αύριο Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023 στις 5.00 το απόγευμα στο Κέντρο Πολιτισμού και Ιστορίας.
Με επιστολή του που φέρει ημερομηνία 22 Δεκεμβρίου 2023 και απευθύνει στο Γιάννη Μαστροκούκου ,ο απερχόμενος Δήμαρχος Δ.Διακομιχάλης προβάλει ως δικαιολογία ότι θα είναι εκτός Καλύμνου, για την επίλυση σοβαρών προβλημάτων της ΑΝΕΚ.
Χαρακτηριστικά αναφέρει:
Σας γνωρίζω ότι λόγω των σοβαρών προβλημάτων της ΑΝΕΚ τα οποία σας είναι γνωστά, θα έλεγα εκρηκτικά και απαιτούν άμεσες
λύσεις, σας γνωρίζω ότι θα είμαι εκτός Καλύμνου από τις απογευματινές ώρες της 22άς και 23ης
Δεκεμβρίου και ως εκ τούτου δε θα παραστώ στην ορκωμοσία.
Παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή:
Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι ο κ. Διακομιχάλης απουσίαζε και στην ορκωμοσία του Γιάννη Γαλουζή ως Δημάρχου και των Δημοτικών Συμβούλων που είχαν εκλεγεί στις εκλογές του Μαϊου 2014.
Η τελετή τότε πραγματοποιήθηκε στις 10 Αυγούστου 2014, ενώ η νέα Δημοτική Αρχή ανέλαβε την 1η Σεπτεμβρίου 2014.
Ο απερχόμενος τότε δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης και οι δύο δημοτικοί της Παράταξης του που είχαν εκλεγεί, απείχαν από την τελετή ορκωμοσίας.
Η επιστολή Διακομιχάλη και η δικαιολογία να απέχει από την ορκωμοσία του Γιάννη Γαλουζή:
Μετά το σύντομο τελετουργικό ο δημοτικός σύμβουλος Ποθητός Μαγκούλιας ανέγνωσε την επιστολή Διακομιχάλη επισημαίνοντας πως η αποστολή της έγινε σήμερα στις 12 το μεσημέρι με κλητήρα του Δήμου.
Στην επιστολή (κοινοποιήθηκε ταυτόχρονα στο υπουργείο Εσωτερικών και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου) ο απερχόμενος δήμαρχος ανέφερε μεταξύ άλλων πως σύμφωνα με τον Νόμο «οι εκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι μπορούν να αποποιηθούν την εκλογή τους δέκα ημέρες πριν από την έναρξη της νέας δημοτικής περιόδου, δηλαδή μέχρι και την 21η Αυγούστου 2014.
«Επειδή δεν θέλω να στερήσω το δικαίωμα του Νόμου, τόσο στον εαυτό μου, όσο και στους εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους της Παράταξής μου, δε θα είμαστε παρόντες στη σημερινή διαδικασία της ορκωμοσίας».
Καταλήγοντας μάλιστα κατηγορούσε ανοιχτά τον Γιάννη Γαλουζή για την επιλογή του να γίνει η ορκωμοσία δέκα ημέρες νωρίτερα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «η ορκωμοσία είναι η κορυφαία στιγμή στο πλαίσιο έναρξης μιας νέας δημοτικής περιόδου και της ανάληψης καθηκόντων του δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων και πρέπει να συνάδει και με το γράμμα και με το πνεύμα του Νόμου και των ερμηνευτικών εγκυκλίων».
Σ.Σ : Για τους γνωρίζοντας στοιχειωδώς, την πολιτική λειτουργία Διακομιχάλη όταν χάνει τις εκλογές, ήταν βέβαιο ότι θα απείχε από την επίσημη ορκωμοσία του Γιάννη Μαστροκούκου. Απλά δεν ήταν γνωστή η δικαιολογία που θα έβρισκε αυτή τη φορά. Τώρα μάθαμε ότι η ΑΝΕΚ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ,ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ και θα πρέπει να απουσιάζει αύριο ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, ημέρα ορκωμοσίας, ΕΚΤΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ για να τα επιλύσει!

Latest..

Επιστολή προς μαθητές/μαθήτριες της Γ΄Λυκείου των σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Β.Αιγαίου

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]