Δέσμευση Δ. Καιρίδη για την καλύτερη δυνατή διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης

ΛΕΣΒΟΣ:

Από τη Σάμο όπου βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης δεσμεύτηκε για την καλύτερη δυνατή διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης ώστε να μη σηκώσουν ξανά αυτό το δυσανάλογο βάρος οι κοινωνίες των νησιών και για το σκοπό αυτό διαπραγματεύεται ένα πακέτο μέτρων στήριξης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο Υπουργός κατά την ολιγόωρη παραμονή του στο νησί επισκέφτηκε αρχικά την Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή λέγοντας ότι πρόκειται για την πλέον σύγχρονη δομή μεταναστών στην Ελλάδα στην οποία ακόμη η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη.Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στον δήμο Ανατολικής Σάμου δήλωσε ότι θα προχωρήσει άμεσα η αποσυμφόρηση της δομής με την επιτάχυνση των διαδικασιών καταγραφής και ταυτοποίησης των αιτούντων άσυλο. Τόνισε ότι η νέα δομή της Σάμου αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για την αποτελεσματική και ανθρώπινη διαχείριση του μεταναστευτικού. Ο Υπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους συμβασιούχους εργαζόμενους στη δομή, τους οποίους ενημέρωσε πως θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια προκειμένου να παραμείνουν στη θέση τους και τους ευχαρίστησε για τη σημαντική προσφορά τους στο έργο του Υπουργείου.
Επίσης ο κ. Καιρίδης επισκέφτηκε την Ταξιαρχία , το Λιμεναρχείο Σάμου ,την αστυνομική διεύθυνση προκειμένου να συνομιλήσει από κοντά με τους ανθρώπους που καθημερινά δίνουν μάχη για τη φύλαξη των συνόρων . Τέλος ο υπουργός είχε συνάντηση με τον Μητροπολίτη Σάμου κ.κ Ευσέβιο.
ertnews.gr

Latest..

Π. Κουφέλος: . Οραματιζόμαστε ένα Δήμο ευημερούντα που όλοι θα αγαπάμε και για τον οποίον νιώθουμε υπερήφανοι

ΛΕΣΒΟΣ: Στις 29 Σεπτεμβρίου, ημέρα Παρασκευή, ο Πανάγος Κουφέλος, επικεφαλής του συνδυασμού “Νέα δράση νέος Δήμος” και υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Μυτιλήνης, … [Read More...]