Διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα “Μαθαίνω να διαβάζω τα συστατικά στις ετικέτες τροφίμων” από τη Bιβλιοθήκη Eνηλίκων του 2ου ΔΣ Πόλεως Καλύμνου.

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:

Ανακοίνωση διαδικτυακού σεμιναρίου με θέμα “Μαθαίνω να διαβάζω τα συστατικά στις ετικέτες τροφίμων” από τη Bιβλιοθήκη Eνηλίκων του 2ου ΔΣ Πόλεως Καλύμνου.
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ
«ΝΙΚΗ ΧΟΥΛΗ-ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ» Κάλυμνος, 02/03/2023
2ο ΔΣ ΠΟΛΕΩΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ
Τηλ. 2243028131
e-mail: 2dimkalymn@sch.gr
Ιστοσελίδα:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
Αγαπητές/οί συνάδελφοι εκπαιδευτικοί,
Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,
Η Bιβλιοθήκη Eνηλίκων του 2ου ΔΣ Πόλεως Καλύμνου «Νίκη- Χούλη Γεωργιάδου» ξεκινά μια σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς και γονείς με θέμα «Διατροφή και Υγεία».
Σας καλούμε να παρακολουθήσετε το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο, που θα υλοποιηθεί την Τετάρτη 15 Μαρτίου, ώρα 18.00-20.00, με εισηγήτρια τη χημικό – ολιστική διατροφολόγο κ. Έλλη Κουτάντου* και με θέμα: «Μαθαίνω να διαβάζω τα συστατικά στις ετικέτες τροφίμων»
στον διαδικτυακό τόπο
Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής στους/στις εκπαιδευτικούς.
Με εκτίμηση
Ιωάννης Γ. Θεοφιλίδης
Δ/ντής
Περίληψη εισήγησης
Καθώς ο κόσμος της βιομηχανίας τροφίμων όλο και μεγαλώνει, αυξάνονται όλο και περισσότερο οι εταιρείες, τα είδη των τροφίμων και τα συστατικά που συναντάμε στην αγορά. Βλέπουμε πλέον συστατικά που δεν αναγνωρίζουμε, γλυκαντικά που χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο της ζάχαρης, και άλλα πολλά τα οποία χρησιμοποιούνται για διάφορους άλλους λόγους. Το καλύτερο λοιπόν που μπορεί να κάνει κάποιος, είναι να ενημερωθεί σωστά έτσι ώστε να ξέρει τι καταναλώνει και να μην πέφτει στην παγίδα του μάρκετινγκ, που μας παρουσιάζει κάποια τρόφιμα ως “υγιεινά”. Εμείς λοιπόν θα μιλήσουμε για τα συστατικά που συναντάμε στις συσκευασίες των τροφίμων που αγοράζουμε, για να μπορεί κάποιος να γνωρίζει τι είναι αυτό που διαβάζει, και να επιλέξει εάν θέλει να το αγοράσει ή όχι.
*Σύντομο βιογραφικό Έλλης Κουτάντου
Γεννήθηκα στο Ηράκλειο Κρήτης, έχω σπουδάσει Χημικός-Οινολόγος στην Πάτρα, αλλά τελικά με κέρδισε ο κλάδος της διατροφής, όπου ήταν η επιθυμία μου από παιδί. Έτσι πήρα το πτυχίο Ολιστικής Διατροφής και Βοτανοθεραπείας, με το οποίο στόχος μου είναι να βοηθήσω τον κόσμο να βελτιώσει τη σχέση του με τη διατροφή και να τον καθοδηγήσω σχετικά με κάποια προβλήματα υγείας που μπορεί να έχει, χρησιμοποιώντας σαν όπλο τη διατροφή και τα βότανα.

Latest..

Θετικά αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα της ΑΝΕΚ στη συνάντηση του Δημάρχου Δ. Διακομιχάλη με τον Υπουργό Ναυτιλίας.

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Για να μπορούν να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, χρησιμοποιούμε αλφαριθμητικά αρχεία αναγνώρισης, τα λεγόμενα cookies. Τα cookies χωρίζονται σε μόνιμα … [Read More...]

Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΦΡΑΧΤΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ – &.Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΧΑΟΣ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ&.

ΧΙΟΣ : Τροπολογία, την οποία υιοθέτησε η επιτροπή προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κατέθεσε ως συντονιστής της Ευρωομάδας της Αριστεράς στην Επιτροπή Προϋπολογισμών … [Read More...]