ΤΟ ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΘΩΣ ΔΕ ΧΩΡΟΥΣΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ!

ΧΙΟΣ : Σήμερα το πρωί, η ανάρτηση του Προέδρου της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου (ΕΜΧ), Γιώργου Τούμπου, έφερε στην επιφάνεια ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το λιμάνι της Χίου. Ο κ. Τούμπος αναφέρθηκε στο περιστατικό που συνέβη με το πλοίο “Διαγόρας”, το οποίο ερχόμενο από Μυτιλήνη αναγκάστηκε να περιμένει τουλάχιστον μια ώρα έξω από το λιμάνι, λόγω της παρουσίας του πλοίου “Νήσος Σάμος” εντός του λιμανιού.

Ο κ. Τούμπος, μέσω της ανάρτησής του, επεσήμανε την αναγκαιότητα βελτίωσης των υποδομών του λιμανιού της Χίου. “Ευτυχώς το “Οινούσσες 3″ έλειπε,” σημείωσε, υπογραμμίζοντας την κατάσταση συμφόρησης που δημιουργείται όταν περισσότερα από ένα πλοία βρίσκονται στο λιμάνι. “Το αεροδρόμιο μας μάρανε…” σχολίασε με σαρκαστική διάθεση, επισημαίνοντας τις προτεραιότητες που δίνονται σε άλλα έργα, ενώ το λιμάνι παραμένει ανεπαρκές.
Η τοποθέτηση αυτή του Προέδρου της ΕΜΧ έρχεται σε μια περίοδο που η Χίος αντιμετωπίζει αυξημένες ανάγκες μεταφορών, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Το λιμάνι της Χίου, όπως φαίνεται, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις, δημιουργώντας καθυστερήσεις και ταλαιπωρία τόσο για τους επιβάτες όσο και για τα πληρώματα των πλοίων.
Η κατάσταση αυτή αναδεικνύει την ανάγκη άμεσης επέμβασης και βελτίωσης των λιμενικών υποδομών του νησιού. Η επέκταση και ο εκσυγχρονισμός του λιμανιού είναι απαραίτητη για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πλοίων και την ομαλή διεξαγωγή των μεταφορών.

Latest..

Οι γιατροί της Κω προσβεβλημένοι από την στάση των τοπικών αρχών που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη με το υπ. υγείας | «Κατεβάζουν ρολά» την Τετάρτη

ΚΩΣ: Αναμένεται να «κατεβάσουν ρολά» οι Ιατροί της Κω την Τετάρτη 24 Ιουλίου . «Άδικη η στάση της περιφέρειας , της Ένωσης … [Read More...]