Διάκριση της Ecowave Dynamis από την Ικαρία για την παραγωγή αδιάκοπης ηλεκτρικής ενέργειας

ΙΚΑΡΙΑ: Η ECOWAVE DYNAMIS που ιδρύθηκε το 2020 με έδρα της την Ικαρία και ο στρατηγικός της συνεργάτης URBAN CAMEL που εξειδικεύεται στην στρατηγική έρευνα και καινοτομία για τη μετάβαση στην Κυκλική Οικονομία, διακρίθηκαν με το SILVER AWARD GREEN STARTUP: «URBAN CAMEL enabling ECOWAVE DYNAMIS» στην τελετή απονομής βραβείων GREEN BRAND AWARDS 2023.
Αξιοποίηση της κινητικής ενέργειας των οχημάτων

Η συνέργεια της ECOWAVE DYNAMIS και της URBAN CAMEL αφορά στην ανάδειξη της εφαρμογής και λειτουργίας αλλά και στην αξιολόγηση της Road Energy, μιας νέας τεχνολογίας που ανέπτυξε η ECOWAVE DYNAMIS. Η τεχνολογία αυτή αξιοποιεί την –μέχρι πρότινος– αναξιοποίητη μηχανική (κινητική) ενέργεια των οχημάτων για να παράγει αδιάκοπη ηλεκτρική ενέργεια. Η URBAN CAMEL ανέλαβε την χαρτογράφηση της τεχνολογίας δηλαδή τον τρόπο λειτουργίας, τις εφαρμογές και τη δυναμική της τεχνολογίας. Εντόπισε τα οφέλη που προκύπτουν για την κοινωνία, την οικονομία και το περιβάλλον και τέλος, αξιολόγησε τη συμβολή της ECOWAVE DYNAMIS στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ αλλά και την επενδυτική της ετοιμότητα ώστε να διευκολυνθεί η διερεύνηση επιχειρηματικών και επενδυτικών ευκαιριών.
Η κυματική ενέργεια με το βλέμμα στο μέλλον

Η ECOWAVE DYNAMIS είναι κάτοχος της κατοχυρωμένης με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας
τεχνολογίας για τη μετατροπή της κυματικής ενέργειας σε ηλεκτρική ενέργεια. Όραμα της είναι η ανάπτυξη και παραγωγή αειφόρων ενεργειακών τεχνολογιών χαμηλού κόστους και κατά συνέπεια η συνεισφορά της στη διαμόρφωση ενός ενεργειακού μείγματος χαμηλού άνθρακα.

Το δημιουργικό και ομαδικό πνεύμα από το οποίο διακατέχονται η URBAN CAMEL και η ECOWAVE DYNAMIS σε συνδυασμό με τις επιστημονικές τους ικανότητες στην ανάπτυξη, αξιολόγηση και προώθηση νέων τεχνολογικών εννοιών, συστημάτων, αειφόρων επιχειρηματικών μοντέλων, αλλά και στη χρήση προηγμένων συστημάτων υπολογιστικής ανάλυσης και τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ), τους επιτρέπει να οραματίζονται τη μετάβαση σε κυκλικά μοντέλα ενεργειακού εφοδιασμού. Οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν την επόμενη φάση της συνεργασίας τους που αποσκοπεί στην τελειοποίηση, παραγωγή και εμπορία της τεχνολογίας Road Energy.

Το 2022 η URBAN CAMEL και η ECOWAVE DYNAMIS έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό καινοτομίας BLUE DEAL Med Interreg για την προώθηση τεχνολογιών γαλάζιας ενέργειας σε χώρες της Μεσογείου. Ακολούθησαν συνεντεύξεις των εκπροσώπων της URBAN CAMEL και της ECOWAVE DYNAMIS στη ραδιοφωνική εκπομπή Ecosystems στο Κανάλι 1 Πειραιά, η οποία ήταν αφιερωμένη στις ελληνικές συμμετοχές στον συγκεκριμένο διαγωνισμό.

Latest..

Η Παράταξη “ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ” του Γιάννη Γαλουζή καταδικάζει τις σεξιστικές και χυδαίες φραστικές επιθέσεις που δέχθηκαν μέσω διαδικτύου δύο νέες γυναίκες υποψήφιες τους.

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Με δελτίο τύπου η Παράταξη “ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ” του υποψηφίου Δημάρχου Γιάννη Γαλουζή καταδικάζει τις σεξιστικές και χυδαίες φραστικές επιθέσεις που δέχθηκαν μέσω … [Read More...]

Οι δάσκαλοι & νηπιαγωγοί της Σάμου στην πανελλαδική κινητοποίηση για τα κενά σχολεία στις 28/9

ΣΑΜΟΣ: Στην ημέρα πανελλαδικής κινητοποίησης για τα κενά σχολεία μετέχει την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου. Στην προαναγγελία της κινητοποίησης στο … [Read More...]

Επιστολή της Ε.Α.ΚΑΛΥΜΝΟΥ, για “απροειδοποίητη αλλαγής ώρας” σε πρπονήσεις της Ομάδας στο Κλειστό γήπεδο.

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Παραθέτουμε Επιστολή της Ε.Α.ΚΑΛΥΜΝΟΥ, για “απροειδοποίητη αλλαγής ώρας” σε προπονήσεις της Ομάδας στο Κλειστό γήπεδο. Προς : ΔΑΟΚ Από «Ένωση Αττάλου και … [Read More...]

Κ.Η.Φ. Ηλικιωμένων Λήμνου στα Καμίνια : Το γλέντησαν….Τραγούδια και χοροί από τους ωφελούμενους.(βίντεο)

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]