Διαμαρτυρία στη Μυτιλήνη για να μην πούμε το νερό…νεράκι…

ΛΕΣΒΟΣ:

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΔΕΥΑΛ στη Μυτιλήνη πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης 9-3-23, οι εργαζόμενοι της εταιρίας, κατά του άρθρου νομοσχεδίου του Υπ. Ενέργειας και Περιβάλλοντος  που εντάσσει τη διαχείριση των υδάτων στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία στους δρόμους της πόλης και αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με το δήμαρχο Μυτιλήνης.
 «Η κίνηση αυτή είναι προάγγελος της ιδιωτικοποίησης του νερού»,  σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων Νίκος Ιππειώτης. Όπως είπε: «Το νερό είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό και όχι εμπορικό προϊόν. Αγωνιζόμαστε εδώ και χρόνια για να παραμείνει δημόσιο αγαθό και αυτό θα κάνουμε και τώρα. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό γιατί αυτή η διάταξη που εντάσσει στη Ρυθμιστική Αρχής Ενέργειας τη διαχείριση υδάτων και αποβλήτων, σημαίνει ότι για οποιοδήποτε απόφαση που θα λαμβάνεται για τα θέματα αυτά, και για την περίπτωση της Λέσβου αφορά σημαντικά θέματα όπως Φράγμα Τσικνιά, υδροδότηση πόλεων και χωριών, υδροδότηση του ΚΥΤ, οι αποφάσεις θα λαμβάνονται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και όχι από την τοπική αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες.».

Latest..

Ιατρικός Σύλλογος Κω: Είναι γνωστό ότι τα λαϊκά δικαστήρια αποπροσανατολίζουν και φανατίζουν δημιουργώντας έντονο αίσθημα ανασφάλειας.

ΚΩΣ: Είναι γνωστό ότι τα λαϊκά δικαστήρια αποπροσανατολίζουν και φανατίζουν δημιουργώντας έντονο αίσθημα ανασφάλειας. Οι ιατροί γνωρίζουμε έμπρακτα ότι λύσεις στα προβλήματα … [Read More...]

ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΣΕ 310 ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ Η ΔΕΥΑΝΧ – ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΞΙΩΣΕΙΣ

ΧΙΟΣ : Σε μεγάλη περιοχή του Δήμου μας, η υπηρεσία της ΔΕΥΑΝΧ ξεκίνησε, με βάση τον κανονισμό της, να κλείνει υδρόμετρα λόγω χρέους. Ο αριθμός των υδρομέτρων που κλείνουν είναι … [Read More...]