Διάσωση παράτυπων μεταναστών στη Σάμο (φωτογραφίες)

ΣΑΜΟΣ: Νέα επιχείρηση για τη διάσωση παράτυπων μεταναστών στη Σάμο οργανώθηκε το πρωί της Πέμπτης κι ολοκληρώθηκε το απόγευμα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την τοπική Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ), μετά από κλήση κινδύνου, ενεργοποιήθηκαν άμεσα οι Κρατικές Αρχές και με την συνδρομή της στήθηκε ευρεία επιχείρηση έρευνας για τους αγνοούμενους.

Συνολικά 25 άτομα, μεταξύ των οποίων γυναίκες και μικρά παιδιά, εντοπίστηκαν σε διαφορετικά δύσβατα σημεία στα Σεϊτάνια.

Μετά τον ασφαλή απεγκλωβισμό τους, μεταφέρθηκαν με σκάφος του ΛΣ στο λιμάνι Καρλοβάσου, όπου με ασθενοφόρο του Κ.Υ. Καρλοβάσου διακομίστηκαν τα επείγοντα περιστατικά, μία έγκυος και ένα ανήλικο παιδί ΑΜΕΑ.

“Ευχαριστούμε το προσωπικό του Λ.Σ., της ΕΛ.ΑΣ. και του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου για τη συνεργασία μας” αναφέρει η ΕΟΔ Σάμου.
Φωτογραφίες: ΕΟΔ Σάμου
 

Latest..

Ανάδειξη των γεωλογικών μνημείων της Λήμνου και αξιοποίησή τους για τουριστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες

ΛΕΣΒΟΣ: Με μεγάλη επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας της Λήμνου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα ‘’Ανάδειξη των γεωλογικών μνημείων της Λήμνου και … [Read More...]

ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΙΣ ΟΔΟΥΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ & ΡΟΔΟΚΑΝΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΚΟΣΜΟΣ

ΧΙΟΣ : Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια τοποθέτησης του εορταστικού διακόσμου, θα απαιτηθεί η διακοπή της κυκλοφορίας την Πέμπτη 30/11/2023 και Παρασκευή 01/12/2023 κατά … [Read More...]