ΣΑΜΟΣ: Νέα επιχείρηση για τη διάσωση παράτυπων μεταναστών στη Σάμο οργανώθηκε το πρωί της Πέμπτης κι ολοκληρώθηκε το απόγευμα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την τοπική Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ), μετά από κλήση κινδύνου, ενεργοποιήθηκαν άμεσα οι Κρατικές Αρχές και με την συνδρομή της στήθηκε ευρεία επιχείρηση έρευνας για τους αγνοούμενους.
Συνολικά 25 άτομα, μεταξύ των οποίων γυναίκες και μικρά παιδιά, εντοπίστηκαν σε διαφορετικά δύσβατα σημεία στα Σεϊτάνια.
Μετά τον ασφαλή απεγκλωβισμό τους, μεταφέρθηκαν με σκάφος του ΛΣ στο λιμάνι Καρλοβάσου, όπου με ασθενοφόρο του Κ.Υ. Καρλοβάσου διακομίστηκαν τα επείγοντα περιστατικά, μία έγκυος και ένα ανήλικο παιδί ΑΜΕΑ.
“Ευχαριστούμε το προσωπικό του Λ.Σ., της ΕΛ.ΑΣ. και του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου για τη συνεργασία μας” αναφέρει η ΕΟΔ Σάμου.
Φωτογραφίες: ΕΟΔ Σάμου