Η δικαίωση του Τ. Βέρρου με την έναρξη του δρομολογίου Γκιουρέ – Πέτρα και η συνεργασία με το Δήμο Αδραμυτίου

ΛΕΣΒΟΣ:

Προσκεκλημένος της οικογένειας Κοτς, στα εγκαίνια του νέου Μουσείου του Ιδρύματος του Ραχμί Κοτς, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη το διάστημα 10-11 Μαΐου στα απέναντι τουρκικά παράλια πραγματοποιώντας παράλληλα επαφές με φορείς και προσωπικότητες του Αϊβαλί και του Αδραμυτίου. Αποκορύφωμα της επίσκεψης του Δημάρχου στην Τουρκία ήταν η συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο αλλά και η είδηση που δικαιώνει τους χειρισμούς της δημοτικής αρχής για την επαναλειτουργία της Πύλης Εισόδου της Πέτρας, με τη έναρξη, πολύ σύντομα, του δρομολογίου Γκιουρέ-Πέτρα. 
Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Ζαχαρώ Ιωακείμ πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας στο Αδραμύτι με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Αδραμυτίου Μεχμέτ Ερτάς. Στην συνάντηση από πλευράς Δήμου Αδραμυτίου συμμετείχαν ακόμη οι Τσαβίτ Τσελεμπί, Αντιδήμαρχος Αδραμυτίου, Τσοσκούν Τασκίν, μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Αδραμυτίου και Μουχαρέμ Ντεγέρ, μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Αδραμυτίου.
Στην συνάντηση επιβεβαιώθηκε η βούληση των δύο πλευρών να ξεκινήσει  ξανά η επίσημη συνεργασία των δύο Δήμων και να ολοκληρωθεί η διαδικασία αδελφοποίησης με τον Δήμο Αδραμυτίου που είχε σταματήσει εξαιτίας της διακοπής επικοινωνίας λόγω της πανδημίας. 
Η συνεργασία θα ενταθεί το επόμενο χρονικό διάστημα και θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις προβολής του Πολιτισμού στην Λέσβο σε συνεργασία με τον Δήμο Αδραμυτίου. Ο κ. Βέρρος μάλιστα προσκάλεσε και επίσημα τον Δήμαρχο του Αδραμυτίου να επισκεφτεί την Λέσβο και τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και ενημερώθηκε από τον κ. Ερτάς για την έναρξη που σύντομα του δρομολογίου Γκιουρέ-Πέτρας. 
Με τον Οικουμενικό ΠατριάρχηΤο Σάββατο 11 Μαΐου η αποστολή του Δήμου Δυτικής Λέσβου με επικεφαλής το Δήμαρχο, παραβρέθηκε μετά από επίσημη πρόσκληση στα εγκαίνια του νέου Μουσείου του Ιδρύματος του Ραχμί Κοτς. Στην τελετή συμμετείχαν εκτός από πολύ σημαντικούς Τούρκους επιχειρηματίες και ανθρώπους του πολιτισμού και των τεχνών, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο επιχειρηματίας και Πρόεδρος του αθλητικού συλλόγου της Φενερμπαχτσέ κ. Αλί Κοτς τον οποίο ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου προσκάλεσε στην Λέσβο και στον Δήμο Δυτικής Λέσβου κατά την διάρκεια της σύντομης συνάντησής του στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής. 
Στο διάστημα της επίσκεψης του Δημάρχου στη γείτονα χώρα, πραγματοποιήθηκαν κι άλλες επαφές με φορείς, προσωπικότητες και επιχειρηματίες του Αϊβαλί και του Αδραμυτίου με ξεχωριστής σημασίας, την ολιγόλεπτη συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη.
Με τον Δήμαρχο Αδραμυτ’ιουΟ Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου ευχαριστεί θερμά τους φίλους Δημάρχους Αϊβαλιού κ. Μεσούντ Εργκίν και Αδραμυτίου κ. Μεχμέτ Ερτάς για την φιλοξενία και για την καθοριστική συμβολή του στη συνεργασία με την τουρκική πλευρά για πολλά χρόνια των Τούρκων επιχειρηματιών και φίλων κ.κ. Λεβέντ Μπουσκίρ και Μπουρά Ντικιλτάς. 

Latest..

Επιστολή προς μαθητές/μαθήτριες της Γ΄Λυκείου των σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Β.Αιγαίου

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]