Δικαστικοί Υπάλληλοι: Ξεπερνούν το 50% οι κενές θέσεις εργαζομένων στις δικαστικές υπηρεσίες Λέσβου

ΛΗΜΝΟΣ: “Μειωμένος πάνω από  50% είναι ο αριθμός εργαζομένων στις δικαστικές υπηρεσίες Λέσβου”, σημείωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου, η πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων δικαστικών υπαλλήλων, Μυρσίνη Γιαννάκα.

Μεγάλες είναι οι ελλείψεις σε γραμματείς και επιμελητές στο πρωτοδικείο Μυτιλήνης ενώ στο Πλωμάρι από δύο οργανικές θέσεις που έχει το οργανόγραμμά του δεν διαθέτει κανέναν  γραμματέα και μετακινούνται από την Καλλονή για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της υπηρεσίας.

Όπως είπε η κ. Γιαννάκα έχει ήδη ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης 13 εργαζομένων  οι οποίο εκπαιδεύονται στην εθνική σχολή δικαστικών λειτουργών και μέχρι το τέλος του χρόνου θα πρέπει να έχουν τοποθετηθεί.
Σε εκκρεμότητα βρίσκεται ένας άλλος διαγωνισμός για μόνιμες θέσεις που είχε γίνει το 2017, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 5 μονίμων υπαλλήλων ΠΕ και ΤΕ, και η κατάθεση αιτήσεων ολοκληρώνεται 14 Σεπτεμβρίου.
“Το πρόβλημα είναι μεγάλο, καθώς με την έλλειψη προσωπικού υπάρχει καθυστέρηση στην διεκπεραίωση υποθέσεων, ενώ έχουμε και πολλές συνταξιοδοτήσεις τα τελευταία χρόνια που ξεπερνούν τις όποιες νέες τοποθετήσεις γίνουν”.

ertnews.gr
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr – στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Latest..