Τι δήλωσε ο Υπουργός Μετανάστευσης μετά την απόφαση του ΣτΕ για την Βάστρια

ΛΕΣΒΟΣ:

Το ΣτΕ δεν ακυρώνει το έργο της κατασκευής της νέας δομής στη θέση “Βάστρια“, τόνισε στην ΕΡΤ Β. Αιγαίο ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου , Δημήτρης Καιρίδης και πρόσθεσε ότι το ΣτΕ προσκαλεί την πολιτεία να προσκομίσει περιβαλλοντικούς όρους για κάποια παράπλευρα έργα, που ήδη η πολιτεία έχει κάνει και έχουν πάρει την έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.Δεν πρέπει κάποιοι, σημείωσε ο  κ. Καιρίδης, να χειροκροτούν και να επευφημούν τέτοιου τύπου μικροκομματικές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες και κέρδηΠρέπει να αποφασίσουμε ή θα έχουμε μια σύγχρονη δομή η οποία δεν θα δημιουργεί κανένα πρόβλημα στην τοπική κοινωνία, όπως είναι η «Βάστρια», η θέση της οποία υποδείχθηκε από την ίδια την τοπική κοινωνία μετά από ενδελεχή διαβούλευση. Ή θα έχουμε λοιπόν νέες δομές με γενναία χρηματοδότηση από την ΕΕ, όπως έγινε στη Κω και τη Σάμο ή θα έχουμε ανθρώπους στο δρόμο με όλα τα κοινωνικά προβλήματα που αυτή η κατάσταση δημιουργεί.
Επεσήμανε δε, ότι όποιος επιδιώκει να μην υπάρχει λύση κάνει κακό στον τόπο του. Παίζει το παιχνίδι δυνάμεων στη γείτονα χώρα που ενδεχομένως θέλουν η Ελλάδα να ζήσει σκηνές του 15 και σε μικρότερο βαθμό του 19, δυνάμεων που επιθυμούν ενδεχομένως την κοινωνική αναστάτωση και την «μπαχαλοποίηση».
Δικιά μας δουλειά είναι η Ελλάδα να έχει ένα ευρωπαϊκό πρόσωπο με αυξημένα ευρωπαϊκά κονδύλια και να προχωρήσει με σύστημα και συνεργασία με την τοπική κοινωνία, κατέληξε ο κ. Καιρίδης.

Latest..

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας μέχρι και 6 βαθμών Κελσίου – Οι περιοχές με βροχές και καταιγίδες

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]